Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Heeft u een boomstamtafel of bent u geïnteresseerd om er één aan te schaffen? Bent u benieuwd naar hoe u een boomstamtafel moet behandel om in perfecte staat te houden? Een tafel van boomstamhout is een natuurproduct en heeft verzorging nodig. Wilt u weten hoe u een boomstamtafel moet onderhouden en behandelen? In dit artikel voorzien we u van vele tips en advies op maat.

WAAROM EEN BOOMSTAMTAFEL ONDERHOUDEN?

Een boomstamtafel is een natuurproduct dat gemakkelijk vocht en vuil opneemt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen en daarvoor moet u uw tafel goed onderhouden. Dit doet u door zuinig om te gaan met uw boomstamtafel en goede verzorging toe te passen. Zo heeft u een tafel met een lange levensduur die altijd in perfecte staat verkeert. Hoe u uw boomstamtafel moet onderhouden? Dat vertellen we hieronder.

HOE BEHANDEL IK EEN BOOMSTAMTAFEL?

De boomstamtafel die u door ons laat afleveren kunnen ook door ons worden behandeld. Wij kunnen de tafel voorzien van matte blanke lak waardoor uw tafel beschermd is tegen veel vormen van vuil en vocht. De tafel kan dan enkele jaren er tegenaan. We rekenen hiervoor zo’n 60 Euro per vierkante meter en nemen u veel zorgen weg. Daarnaast worden onze tafels volledig geschuurd en voorzien van metalen strips om de werking van het hout tegen te gaan. Maar hoe behandel je een boomstamtafel? We geven u een aantal tips:

Naast deze onderhoudsmogelijkheden dient u voorzichtig om te gaan met uw tafel. Dit doet u door uw tafel in een ruimte te plaatsen waar geen plotselinge temperatuurschommelingen plaatsvinden. Verder moet u uitkijken met hete pannen en glazen drinken. Plaats onderzetters onder pannen, glazen, bierflesjes en andere voorwerpen die heet zijn of vocht bevatten.

WELKE OLIE VOOR EEN BOOMSTAMTAFEL?

Wanneer u ervoor kiest om uw tafel door ons te laten beschermen dan wordt uw tafel voorzien van matte blanke lak van Ciranova. Wij raden u ook aan om dit product te gebruiken. Het verlengd de levensduur van uw tafel met vele jaren. Matte blanke lak van Ciranova is op onze website te bestellen en bevat een duidelijke gebruiksaanwijzing. Zo weet u precies wat u moet doen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Heeft u een houten tafel in huis staan en bent u erg gehecht aan dit voorwerp? Bevat uw tafel enkele krassen die u graag wilt laten verwijderen? Om krassen uit een tafel te halen zijn er verschillende mogelijkheden. Sommige manieren zijn zeer eenvoudig, anderen hebben meer voeten in de aarde. In dit artikel leggen we uit hoe je krassen uit jouw houten tafel kunt halen.

KRASSEN VOORKOMEN

De allerbeste manier om een krasvrije tafel te hebben is door te voorkomen dat er krassen in kúnnen komen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en een ongelukje zit nou eenmaal in een klein hoekje, maar toch kan je de nodige preventiemaatregelen hanteren. Ga je eten, komen er kleine kinderen over de vloer, heb je een feestje? In al deze situaties raden wij aan om een tafelkleed of -laken over de tafel te leggen. Zo voorkom je niet alleen dat krassen niet in de tafel kunnen komen, maar blijft de tafel ook nog eens vlekvrij.

KRASSEN UIT HOUTEN TAFEL VERWIJDEREN TIP 1: GEBRUIK WALNOTEN

Een goede manier om krassen uit een tafel te krijgen is door walnoten te gebruiken. Pel de walnoot en breek het overblijvende nootje in kleine stukjes. Door met deze losse stukjes over de vlekken te boenen zorg je ervoor dat er olie uit de noot op de tafel komt. Zorg ervoor dat er over alle krassen olie ligt. Pak een droge doek en wrijf draaiend over de olie en vlekken heen. Zo zorg je ervoor dat de olie in de krassen trekt. De olie trekt dusdanig in de krassen dat er na een tijdje drogen nog weinig te zien is van de krassen. De olie uit walnoten zorgt ervoor dat de krassen niet meer zichtbaar zijn en geeft de tafel een mooie glans.

TIP 2: SCHUUR KRASSEN WEG

Deze tip is zeer effectief, kost iets meer werk dan de vorige, maar kan niet oneindig worden toegepast. Door te vaak krassen weg te schuren zorg je ervoor dat het tafelblad steeds dunner wordt. Wanneer je de tafel nog niet eerder geschuurd hebt dan kan het natuurlijk wel. Schuur de tafel met een dikkorrelig schuurpapier en werk de tafel vervolgens af met lichter schuurpapier en olie. Zo wordt het tafelblad weer als nieuw.

TIP 3: GEBRUIK KOFFIEDIK

Deze tip is alleen van toepassing op donker en oud lijkend hout. Meng koffiedik met water en breng het aan op de krassen. Verwijder de overtollige delen met een tandenborstel of veger en laat het koffiedik intrekken in de tafel. Herhaal dit proces

Heeft u een houten tafel en bevat deze tafel enkele (vet)vlekken? Wilt u graag weten hoe u deze vlekken kunt verwijderen? Vetvlekken of andere vlekken zijn onoverkomelijk wanneer u uw tafel regelmatig gebruikt. Natuurlijk is het jammer, maar gelukkig is het altijd nog op te lossen. Hoe? In dit artikel leggen we uit hoe u vlekken uit uw tafel kunt halen.

PREVENTIEMAATREGELEN

(Vet)vlekken zijn natuurlijk niet altijd te voorkomen. Maar u kunt wel het een en ander ondernemen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vlekken in uw tafel komen. Door een tafelkleed over uw tafel te leggen wanneer u gaat eten, gourmetten, borrelen of bij andere gelegenheden verkleint u de kans op vlekken. Ook onderzetters, viltjes en placemats kunnen vlekken voorkomen. Vind u een tafelkleed niet mooi? Kies dan voor een doorzichtig plastieken variant. Zo ziet u de schoonheid van de tafel en blijft deze mooi.

VETVLEKKEN UIT EEN HOUTEN TAFEL VERWIJDEREN

Wanneer uw tafel vetvlekken heeft opgelopen zijn er een aantal manieren om deze vlekken te verwijderen. De manieren verschillen een beetje per houtsoort. Wij raden het volgende aan:

WAARSCHUWING

Let op: Ga voorzichtig te werk en probeer altijd eerst een klein gedeelte. Hout kan namelijk nogal onvoorspelbaar reageren. Door eerst op kleine schaal te experimenteren kan je later altijd nog de gehele tafel behandelen. Doet u dit niet dan loopt u de kans dat uw houten tafel blijvend letsel oploopt.

Heeft u een houten tafel en vraagt u zich af hoe dit gebruiksmiddel moet schoonmaken? Wilt u vlekken of vuil verwijderen van uw tafel? Houten tafels zijn er in allerlei soorten en kunnen op verschillende manieren schoongemaakt worden. Wilt u weten hoe u uw tafel kunt schoonmaken? In dit artikel helpen we u op weg.

HOE MAAK JE EEN HOUTEN TAFEL SCHOON?

Hout is een natuurproduct en moet met liefde behandeld worden. Doet u dit niet dan loopt u het risico dat u het hout aantast. Houten tafels kunnen zijn voorzien van olie of een beschermende laklaag. Wanneer u ervoor kiest om de tafel grondig schoon te maken dan raden wij aan om de tafel opnieuw te voorzien van olie of een laklaag. Zo blijft de kwaliteit van de bescherming goed. U kunt uw onbewerkte houten tafel met de volgende middelen schoonmaken:

Maak het hout niet te nat en laat de tafel goed drogen voordat u olie of andere bescherming aanbrengt. Wanneer de tafel nog niet helemaal schoon oogt raden wij om meerdere schoonmaak behandelingen toe te passen. Boen niet te hard en ga met liefde om met uw tafel.

KRINGEN OF VLEKKEN VOORKOMEN

Het allerbest voor uw tafel is natuurlijk om ervoor te zorgen dat het voorwerp niet vies wordt. Komen er (klein)kinderen over de vloer, geeft u een feestje, gaat u eten of gourmetten of vinden er andere gelegenheden plaats in uw huis? Leg dan een tafelkleed of -laken over uw tafel. Ook placemats werken goed. Verder raden we aan om altijd onderzetters te gebruiken. Vindt u een tafelkleed niet mooi? Kies dan voor een doorzichtig tafelkleed van plastic. Zo ziet iedereen de prachtige tafel en blijft het voorwerp schoon en mooi.

Heeft u een eiken tafelblad of wilt u graag een tafel van eikenhout aanschaffen? Bent u benieuwd naar hoe u een eiken tafel moet onderhouden? Hout is een natuurproduct en zal onderhouden moeten worden om zijn mooie karakter te behouden. Wilt u tips en advies om uw tafel zo lang mogelijk mooi te houden? In dit artikel geven we u advies en vertellen we vele tips.

WAAROM EEN EIKEN TAFEL ONDERHOUDEN?

De tafels die wij leveren kunnen worden voorzien van een beschermende lak. Maar waarom moet ik dan de tafel nog onderhouden, hij is toch beschermd? Dat laatste klopt, maar om de levensduur van uw tafel te verlengen moet u deze bescherming in stand houden. Zo zorgt u ervoor dat uw tafel bestand is tegen veel stoten, krassen en vocht. Eiken tafelbladen hebben namelijk vele poriën waardoor het vocht snel kan worden opgenomen indien de bescherming onvoldoende is. Tafels die opnieuw zijn voorzien van olie kunnen er na het onderhoud weer een lange tijd tegenaan en lijken vrijwel als nieuw.

HOE ONDERHOUD IK EEN EIKEN TAFEL?

Een houten tafel onderhouden is een klus die, afhankelijk van uw gebruik, zo’n eenmaal per 2 à 3 jaar moet worden gedaan. Maar hoe moet ik mijn tafel onderhouden? Dat vertellen we hieronder stapsgewijs:

Wanneer u uw tafel in de olie heeft gezet kan uw tafel er weer een aantal jaar tegenaan. Uw tafel is beschermd tegen vuil en vocht en straalt weer als nieuw.

HOE HOUD IK MIJN EIKEN TAFEL MOOI?

Als u uw tafel in de olie heeft gezet en goed onderhouden heeft zit het werk er echter nog niet op. Een belangrijk gedeelte van het onderhoud is namelijk preventief. Zo moet u nooit hete pannen op tafel plaatsen zonder een onderzetter te gebruiken. Daarnaast moet u uitkijken met frisdrank glazen en bierflesjes. De kringen die deze glazen veroorzaken kunnen in de tafel trekken. Verder is het goed om ervoor te zorgen dat uw eikenhouten tafel niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen en een te hoge of te lage luchtvochtigheid.

Wilt u een eiken tafel aanschaffen of bent u al in het bezit van een eikenhouten tafel? Bent u benieuwd naar welke olie u moet gebruiken om uw tafel te onderhouden? Eiken tafels kunnen wel wat hebben, maar moeten worden beschermd tegen vocht en vuil. Met olie zorgt u ervoor dat vocht en vuil niet in uw tafel kan intrekken. Bent u benieuwd naar hoe u uw tafel moet onderhouden en welke olie u moet gebruiken hiervoor? In dit artikel geven we u advies en leggen we alles haarfijn uit.

WAAROM EEN EIKEN TAFEL IN DE OLIE ZETTEN?

Eikenhout kent vele poriën waardoor de tafel gemakkelijk vocht en vlekken opneemt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Dit doet u door voorzichtig met uw tafel om te gaan en de tafel te voorzien van olie. Wanneer u een tafel bij ons bestelt heeft u de optie om uw tafel door ons te laten beschermen met matte blanke lak van Ciranova. Door dit door ons te laten doen zorgt u ervoor dat u de eerste jaren geen omkijken naar uw tafel heeft. Maar na een aantal jaar, afhankelijk van uw gebruik, zal de tafel opnieuw van olie moeten worden voorzien. Dit is een klusje die niet heel moeilijk is, maar wel moet worden gedaan om de levensduur van uw tafel te verlengen.

WELKE OLIE VOOR EEN EIKEN TAFELBLAD?

Wanneer wij uw tafel voorzien van olie dan kiezen wij voor de matte blanke lak van Ciranova. Wanneer u ervoor heeft gekozen om uw tafel door ons te laten behandelen met dit middel, raden wij aan om zelf ook dit product te gebruiken. De matte blanke lak van Ciranova is op onze site te bestellen. Bij aanschaf ontvangt u een gedetailleerde gebruiksaanwijzing die u precies uitlegt wat u moet doen. Wij geven u verderop alvast een voorproefje. Natuurlijk zijn andere oliën ook geschikt, voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

TAFEL IN DE OLIE ZETTEN; HOE GAAT DAT?

Het in de olie zetten van een tafel is dus erg belangrijk. Maar hoe moet dit nou? U ontvangt een uitgebreide gebruiksaanwijzing van ons bij aanschaf van matte blanke lak van Ciranova, maar hieronder kunt u stapsgewijs als zien wat u moet doen.

PREVENTIEF TAFELONDERHOUD

Nadat uw tafel is voorzien van olie kunt u weer een aantal jaar vooruit. Maar belangrijk is om alsnog voorzichtig met uw tafel om te gaan. Plaats geen hete pannen rechtstreeks op tafel en wees voorzichtig met frisdrankglazen en bierflesjes. Verder moet u ervoor zorgen dat uw tafel niet in een ruimte staat met een te hoge of te lage luchtvochtigheid en moet uw tafel niet worden blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen.

Heeft u een eiken tafelblad? Of wilt u graag een tafel met een eiken tafelblad aanschaffen? In beide gevallen is het goed om te weten wat voor onderhoudswerkzaamheden u aan uw tafel heeft. Dit onderhoud is noodzakelijk voor het behouden van de goede conditie waarin uw tafel wordt geleverd. In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten over het tafelonderhoud.

WAAROM MOET IK MIJN EIKEN TAFELBLAD ONDERHOUDEN?

Wanneer u een eiken tafelblad heeft voor uw woon-, eet- of andere kamer dan wilt u natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de hoge kwaliteit. Door de tafel goed te onderhouden en een aantal voorzorgmaatregelingen te nemen waarborgt u deze kwaliteit voor een lange periode. Zo zorgt u ervoor dat uw planken niet gaan scheuren of andere beschadigingen oplopen. Gelukkig staat een eiken tafelblad bekend om zijn hardheid en kan hij wel tegen een stootje. Het onderhoud aan een eiken tafelblad is dan ook niet veel, maar wel noodzakelijk.

Uw tafelblad is door ons al voorzien van bescherming in de vorm van olie. De olie die wij gebruiken is van het merk Ciranova. Op onze site kunt u deze beschermolie vinden en bestellen voor uw onderhoudswerkzaamheden.

PREVENTIEF ONDERHOUD

De meeste werkzaamheden aan het onderhoud van uw tafelblad zijn preventief. Dit betekent dat u voorzichtig moet zijn met een aantal zaken. Zet dan ook nooit hete pannen rechtstreeks op de tafel en plaats onderzetters of viltjes onder koffiekopjes, wijnglazen, bierflesjes en andere glazen waar vloeistoffen in zitten. Valt er onverhoopt toch een koffie- of wijndruppel op uw tafel? Onderneem dan snel actie en neem verwijder de vlek direct. Doe dit door eerst keukenpapier te deppen en vervolgens een natte doek over de vlek te halen. Zo voorkomt u dat de vlek intrekt en u deze later moet wegschuren.

Een andere preventieve maatregel is het goed in de gaten houden van de luchtvochtigheid. Door ervoor te zorgen dat de tafel niet te weinig lucht of juist teveel vocht krijgt en niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen voorkomt u dat de planken gaan scheuren.

GROTE BEURT; EEN EIKENBLAD ALS NIEUW

Wanneer uw tafel toch enkele gebruikssporen bevat kunt u ervoor zorgen dat uw tafel weer als nieuw oogt. Dit doet u door het eiken tafelblad grondig te schuren totdat alle vlekken verdwenen zijn. Wanneer dit gedaan is schuur u de tafel nog eens af tot een fijn geheel en lakt u de tafel met een eventueel gekleurde olie af. Deze olie kunt u op onze site bestellen. Wij adviseren u graag wanneer u vragen heeft over het uitvoeren van een grote beurt.