Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Wat is eikenhout?

Bent u op zoek naar nieuwe meubelen voor in uw huis? Wilt u graag een tafel of ander meubelstuk van een zeer fraaie en duurzame houtsoort? Wij maken allerlei mooie tafels en ander meubilair van eikenhout. Maar wat is eikenhout eigenlijk voor houtsoort? Waar komt het vandaan, wat zijn de kenmerken, wat wordt ervan gemaakt? In dit artikel geven antwoord op al deze en een aantal andere vragen.

WAT IS EIKENHOUT?

Het eikenhout waarvan verschillende meubilair wordt gemaakt komt uit Europa. Het hout dat wij gebruiken wordt met zorg in Nederland geselecteerd, gedroogd en bewerkt tot tafelbladen of andere meubels. Eikenhout staat bekend om haar robuustheid en kan wel een stootje verdragen. Eikenhout is hierdoor een zeer duurzaam product. Meubels van eikenhout kunnen, zeker als het hout op de juiste manier beschermd wordt, wel járen mee. Zo kunnen meubels van eikenhout wel zeker 25 jaar in prachtige staat verkeren.

Eikenhout is in alle afmetingen verkrijgbaar. Zowel hele kleine bijzettafeltjes als grote horeca- of kantinetafels van eikenhout zijn leverbaar. Eikenhout wordt gekenmerkt door haar bijzondere kleur en de mooie nerf van het hout. Eikenhout kan zowel buiten als binnen gebruikt worden.

VOOR- EN NADELEN VAN EIKENHOUT

Eikenhout is dus een prachtig product en heeft vele voordelen. We sommen even een aantal voordelen op:

  • Eikenhout is erg duurzaam. Het product kan wel jaren mee.
  • Eikenhout is zeer sterk. De draagkracht van eikenhout is erg hoog.
  • Eikenhout is robuust. Het blad is vrij dik en heeft daardoor een prachtige uitstraling.
  • Eikenhout past in elke huiselijke stijl. Met een metalen onderstel wordt een eikenhouten tafel bijvoorbeeld industrieel, met een houten onderstel wordt de stijl meer een landelijk.
  • Eikenhout kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Buiten zal het product wel beschermd moeten worden tegen de Uv-straling en hoge luchtvochtigheid.
  • Eikenhout is gemakkelijk te bewerken.
  • Eikenhout is in allerlei afmetingen beschikbaar.

Dat zijn nogal wat voordelen dus, maar wie A zegt moet ook B zeggen. Ook aan eikenhout kleven een aantal nadelen, namelijk:

  • Eikenhout is niet de goedkoopste houtsoort voor meubelen.
  • Eikenhout trekt relatief snel krom. Zeker als de tafel buiten staat. Hier is genoeg aan te doen om dit te voorkomen.
  • Eikenhout kan snel vlekken opnemen. Ook hiertegen kan de tafel beschermd worden.

MEUBELS VAN EIKENHOUT

Van eikenhout maken wij diverse tafelbladen. Wij hebben nieuw, oud, ruig, thermisch en geborsteld eikenhout in ons assortiment. De tafelbladen kunnen in vrijwel alle vormen en afmetingen gemaakt worden. Wij hebben natuurlijk diverse standaardmaten op onze website staan, maar maatwerk is ook mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Naast tafels maken wij ook kasten, tv-meubels en ander meubilair van eikenhout.