Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Hoe maak je een houten tafel schoon?

Heeft u een houten tafel en vraagt u zich af hoe dit gebruiksmiddel moet schoonmaken? Wilt u vlekken of vuil verwijderen van uw tafel? Houten tafels zijn er in allerlei soorten en kunnen op verschillende manieren schoongemaakt worden. Wilt u weten hoe u uw tafel kunt schoonmaken? In dit artikel helpen we u op weg.

HOE MAAK JE EEN HOUTEN TAFEL SCHOON?

Hout is een natuurproduct en moet met liefde behandeld worden. Doet u dit niet dan loopt u het risico dat u het hout aantast. Houten tafels kunnen zijn voorzien van olie of een beschermende laklaag. Wanneer u ervoor kiest om de tafel grondig schoon te maken dan raden wij aan om de tafel opnieuw te voorzien van olie of een laklaag. Zo blijft de kwaliteit van de bescherming goed. U kunt uw onbewerkte houten tafel met de volgende middelen schoonmaken:

  • Groene zeep: De kans is groot dat u een flesje groene zeep in uw keukenkastje heeft staan. Groene zeep is te gebruiken voor vrijwel alle houtsoorten. Maak een sopje van warm water en een scheutje groene zeep en boen voorzichtig met een zachte spons over de tafel. Laat de tafel drogen en kijk uw u het gewenste effect bereikt heeft.
  • Schoonmaakazijn: Met schoonmaakazijn kun je vele vlekken en kringen uit een tafel halen. Eventueel kun je de schoonmaakazijn vermengen met enkele druppers olijfolie. De olijfolie is namelijk zeer doeltreffend. Te veel olijfolie kan echter een tegenstellend effect geven. Kan dus voorzicht te werk.
  • Soda: De soda werkt net als groene zeep. Ga hetzelfde te werk en gebruik een zachte spons of doekje.

Maak het hout niet te nat en laat de tafel goed drogen voordat u olie of andere bescherming aanbrengt. Wanneer de tafel nog niet helemaal schoon oogt raden wij om meerdere schoonmaak behandelingen toe te passen. Boen niet te hard en ga met liefde om met uw tafel.

KRINGEN OF VLEKKEN VOORKOMEN

Het allerbest voor uw tafel is natuurlijk om ervoor te zorgen dat het voorwerp niet vies wordt. Komen er (klein)kinderen over de vloer, geeft u een feestje, gaat u eten of gourmetten of vinden er andere gelegenheden plaats in uw huis? Leg dan een tafelkleed of -laken over uw tafel. Ook placemats werken goed. Verder raden we aan om altijd onderzetters te gebruiken. Vindt u een tafelkleed niet mooi? Kies dan voor een doorzichtig tafelkleed van plastic. Zo ziet iedereen de prachtige tafel en blijft het voorwerp schoon en mooi.