Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Tafel op maat laten maken

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel voor in uw woning, vergadertafel of horecazaak? Bent u bang dat uw wensen wat ingewikkeld zijn? Voor ons is op het gebied van tafels maken eigenlijk niks te gek. Wij kunnen tafels geheel op maat leveren. De tafels kunnen eigenlijk alle gewenste afmetingen hebben en kunnen in elk denkbare vorm gemaakt worden. Wilt u alles weten over de mogelijkheden van maatwerk op het gebied van houten tafels? In dit artikel vertellen we u alles.

WAAROM EEN TAFEL OP MAAT LATEN MAKEN?

Een tafel op maat laten maken heeft vele voordelen. Heeft u een ruimte waar u een hele grote of juist kleine tafel wilt zetten? Moet deze tafel aan een aantal speciale vereisten voldoen? Een tafel op maat biedt dan vele uitkomsten. Onze tafels kunnen in vele lengte- en breedtematen worden gemaakt en kunnen variëren van hoogte. Zo heeft u dus altijd een tafel waar u blij van wordt. De tafels die wij maken kunnen gemaakt zijn van (oud) eikenhout en andere materialen. Hieronder beschrijven wij van welke houtsoorten wij nog meer tafelbladen produceren.

VERSCHILLENDE MATERIALEN VAN EEN TAFEL OP MAAT

  • BoomstamtafelsElke boomstam is uniek en hierdoor zijn alle boomstamtafels dat ook. De tafels die wij van boomstammen maken zijn gemaakt van hout dat wij met zorg in Nederland selecteren, zagen, drogen en verzorgen. Onze tafelbladen van boomstamtafels kunnen één- en tweedelig zijn. De tweedelige varianten hebben meer mogelijkheden qua breedte. Een tabel met standaardmaten en prijzen kunnen wij u niet geven van de boomstamtafels. De boomstamtafels zijn namelijk alleen op aanvraag te bestellen. De dikte van het tafelblad is doorgaans zo’n 70 millimeter dik. De tafel wordt aan de onderkant voorzien van metalen strips. Dit om de werking van het hout tegen te gaan.
  • Populieren boomstamtafels: Ook de populieren boomstamtafels zijn erg uniek. Er zullen nooit twee identieke boomstamtafels te zien zijn. De populierenboomstamtafels hebben een lengte die kan variëren tussen een halve en maar liefst vijf meter. De tafels hebben een breedte van tussen de 80 en 110 centimeter. Deze breedte is zelden over de hele tafel dezelfde afmeting. Dit heeft te maken met de structuur van de boom en het feit dat populieren in het midden smaller zijn dan aan de onderkant.
  • Tafelbladen van oude spoorbielzen: De ‘dwarsliggers’ die onder het treinspoor hebben gelegen en tegenwoordig niet meer gebruikt worden hebben we omgeturnd tot tafelblad. Tafels die van dit materiaal gemaakt zijn hebben een prachtig industrieel karakter. Dit wordt versterkt door het feit dat ze in sommige gevallen voorzien van ronde gaten die zijn overgebleven van hun vorige gebruiksdoeleinden. Indien u dat wenst, kunnen we deze gaten opvullen. De tafelbladen hebben een standaardlengte van 250 centimeter, maar op aanvraag kunnen wij afwijken van deze lengtemaat.
  • Tafelbladen van grenen wagonplanken: Het hout waarvan wij tafels maken van grenen wagonplanken heeft er al een heel leven als vloer van een goederenwagon opzitten. Wij knappen deze planken volledig op en maken ze helemaal klaar voor hun tweede leven. De tafels ogen prachtig en zijn zeer zeldzaam. Soms hebben de tafels nog enkele zwarte, rode, witte of grijze verfresten van de wagons. De tafels van grenen wagonplanken zijn op aanvraag te leveren.
  • Tafelbladen van oude Azobe scheepsvloeren: Het hout dat afkomstig is uit oude binnenvaartschepen wordt door ons gebruikt voor tafels. Dit hout heeft vanwege de vele laad- en loswerkzaamheden al veel meegemaakt en heeft een doorleefd karakter. De tafels van oude Azobe scheepsvloeren stralen rust uit en passen eigenlijk in elke ruimte.

VIERKANTEN, RECHTHOEKIGE OF RONDE TAFEL OP MAAT?

De tafels die wij maken zijn eigenlijk in elke vorm te maken die u maar wilt. Sommige tafels kunnen standaard bijvoorbeeld in een ronde vorm gemaakt worden, anderen moeten op aanvraag worden gemaakt. Ronde tafels zijn zeer geschikt voor gezelschappen die samen willen zijn. Mocht dit niet in uw ruimte passen kunt u kiezen voor een ovalen tafel, maar natuurlijk ook voor de iets gebruikelijkere rechthoekige tafels. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

ONDERSTELLEN VOOR TAFELS OP MAAT

Een onderstel is zeer belangrijk voor de uitstraling van een tafel. Wij hebben houten en metalen onderstellen in vele vormen. Een houten onderstel straalt een bepaalde mate van rust en warmte uit. Een houtentafelblad met een metalen onderstel heeft juist een industrieel karakter. De vormen die wij leveren zijn bijvoorbeeld X-, U-, N-, of H-vormig. De X-vormige tafelonderstellen worden doorgaans in het midden van de tafel bevestigd, terwijl de anderen aan de zijkanten worden vastgemaakt.