Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Welke olie moet ik gebruiken voor een eiken tafel?

Wilt u een eiken tafel aanschaffen of bent u al in het bezit van een eikenhouten tafel? Bent u benieuwd naar welke olie u moet gebruiken om uw tafel te onderhouden? Eiken tafels kunnen wel wat hebben, maar moeten worden beschermd tegen vocht en vuil. Met olie zorgt u ervoor dat vocht en vuil niet in uw tafel kan intrekken. Bent u benieuwd naar hoe u uw tafel moet onderhouden en welke olie u moet gebruiken hiervoor? In dit artikel geven we u advies en leggen we alles haarfijn uit.

WAAROM EEN EIKEN TAFEL IN DE OLIE ZETTEN?

Eikenhout kent vele poriën waardoor de tafel gemakkelijk vocht en vlekken opneemt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Dit doet u door voorzichtig met uw tafel om te gaan en de tafel te voorzien van olie. Wanneer u een tafel bij ons bestelt heeft u de optie om uw tafel door ons te laten beschermen met matte blanke lak van Ciranova. Door dit door ons te laten doen zorgt u ervoor dat u de eerste jaren geen omkijken naar uw tafel heeft. Maar na een aantal jaar, afhankelijk van uw gebruik, zal de tafel opnieuw van olie moeten worden voorzien. Dit is een klusje die niet heel moeilijk is, maar wel moet worden gedaan om de levensduur van uw tafel te verlengen.

WELKE OLIE VOOR EEN EIKEN TAFELBLAD?

Wanneer wij uw tafel voorzien van olie dan kiezen wij voor de matte blanke lak van Ciranova. Wanneer u ervoor heeft gekozen om uw tafel door ons te laten behandelen met dit middel, raden wij aan om zelf ook dit product te gebruiken. De matte blanke lak van Ciranova is op onze site te bestellen. Bij aanschaf ontvangt u een gedetailleerde gebruiksaanwijzing die u precies uitlegt wat u moet doen. Wij geven u verderop alvast een voorproefje. Natuurlijk zijn andere oliën ook geschikt, voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

TAFEL IN DE OLIE ZETTEN; HOE GAAT DAT?

Het in de olie zetten van een tafel is dus erg belangrijk. Maar hoe moet dit nou? U ontvangt een uitgebreide gebruiksaanwijzing van ons bij aanschaf van matte blanke lak van Ciranova, maar hieronder kunt u stapsgewijs als zien wat u moet doen.

  • Haal de tafel leeg en maak deze schoon. Dit kan met een veger, natte doek en eventueel wat groene zeep.
  • Laat de tafel drogen en schuur voorzichtig en met een licht schuurpapier over de tafel.
  • Zet uw tafel in de olie. Dit moet zorgvuldig gebeuren. Zorg ervoor dat u geen stukken overslaat. U ontvangt een uitgebreide gebruiksaanwijzing van ons wanneer u hieraan toe bent.
  • Veeg uw tafel zorgvuldig af met een droge en schoen doek. Doe dit na het aanbrengen van de olie en een half uur later. Veeg als ware de olie van de tafel.

PREVENTIEF TAFELONDERHOUD

Nadat uw tafel is voorzien van olie kunt u weer een aantal jaar vooruit. Maar belangrijk is om alsnog voorzichtig met uw tafel om te gaan. Plaats geen hete pannen rechtstreeks op tafel en wees voorzichtig met frisdrankglazen en bierflesjes. Verder moet u ervoor zorgen dat uw tafel niet in een ruimte staat met een te hoge of te lage luchtvochtigheid en moet uw tafel niet worden blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen.