Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Krassen uit een houten tafel halen

Heeft u een houten tafel in huis staan en bent u erg gehecht aan dit voorwerp? Bevat uw tafel enkele krassen die u graag wilt laten verwijderen? Om krassen uit een tafel te halen zijn er verschillende mogelijkheden. Sommige manieren zijn zeer eenvoudig, anderen hebben meer voeten in de aarde. In dit artikel leggen we uit hoe je krassen uit jouw houten tafel kunt halen.

KRASSEN VOORKOMEN

De allerbeste manier om een krasvrije tafel te hebben is door te voorkomen dat er krassen in kúnnen komen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en een ongelukje zit nou eenmaal in een klein hoekje, maar toch kan je de nodige preventiemaatregelen hanteren. Ga je eten, komen er kleine kinderen over de vloer, heb je een feestje? In al deze situaties raden wij aan om een tafelkleed of -laken over de tafel te leggen. Zo voorkom je niet alleen dat krassen niet in de tafel kunnen komen, maar blijft de tafel ook nog eens vlekvrij.

KRASSEN UIT HOUTEN TAFEL VERWIJDEREN TIP 1: GEBRUIK WALNOTEN

Een goede manier om krassen uit een tafel te krijgen is door walnoten te gebruiken. Pel de walnoot en breek het overblijvende nootje in kleine stukjes. Door met deze losse stukjes over de vlekken te boenen zorg je ervoor dat er olie uit de noot op de tafel komt. Zorg ervoor dat er over alle krassen olie ligt. Pak een droge doek en wrijf draaiend over de olie en vlekken heen. Zo zorg je ervoor dat de olie in de krassen trekt. De olie trekt dusdanig in de krassen dat er na een tijdje drogen nog weinig te zien is van de krassen. De olie uit walnoten zorgt ervoor dat de krassen niet meer zichtbaar zijn en geeft de tafel een mooie glans.

TIP 2: SCHUUR KRASSEN WEG

Deze tip is zeer effectief, kost iets meer werk dan de vorige, maar kan niet oneindig worden toegepast. Door te vaak krassen weg te schuren zorg je ervoor dat het tafelblad steeds dunner wordt. Wanneer je de tafel nog niet eerder geschuurd hebt dan kan het natuurlijk wel. Schuur de tafel met een dikkorrelig schuurpapier en werk de tafel vervolgens af met lichter schuurpapier en olie. Zo wordt het tafelblad weer als nieuw.

TIP 3: GEBRUIK KOFFIEDIK

Deze tip is alleen van toepassing op donker en oud lijkend hout. Meng koffiedik met water en breng het aan op de krassen. Verwijder de overtollige delen met een tandenborstel of veger en laat het koffiedik intrekken in de tafel. Herhaal dit proces