Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Geschuurde eiken tafel aanschaffen

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel voor in uw huis? Wilt u graag een fraai tafel van geschuurd eikenhout? Wij hebben diverse tafels van verschillende soorten hout in ons assortiment. Eikenhout is een zeer populaire houtsoort waarvan wij tafels maken. Wilt u graag meer informatie over onze geschuurde eikenhouten tafels? In dit artikel vertellen we alle belangrijke informatie.

VERSCHILLENDE SOORTEN EIKENHOUT

Wij maken tafels en andere meubels van onder andere eikenhout. Wij hebben oud, nieuw, thermisch, geborsteld en ruig eikenhout is ons assortiment. Al deze soorten eikenhout zijn met zorg in Nederland geselecteerd en gedroogd. Vervolgens hebben wij al het hout onder handen genomen en maken wij er prachtig tafelbladen of ander meubilair van. Sommige tafelbladen worden standaard volledig geschuurd, anderen worden dat bewust niet. Een ruig eikenhouten tafelblad dankt zijn karakter namelijk aan het feit dat hij niet tot nauwelijks geschuurd wordt. Wel schuren we op aanvraag de zijkanten volledig strak. In principe kunnen we van elk eikenhout een strak en afgeschuurd tafelblad maken. Wilt u dit graag? Geef dit dan bij ons aan.

VOORDELEN VAN TAFELS VAN EIKENHOUT

Tafels van eikenhout zijn als jarenlang erg populair. Dit komt omdat eikenhouten tafels vele voordelen kennen. Voor het gemak sommen we een aantal van de voordelen even voor u op:

  • Eikenhout heeft een rustieke uitstraling.
  • Met eikenhout haalt u de warmte in huis.
  • Eikenhout kan wel tegen een stootje of botsing.
  • Eikenhout is duurzaam.
  • Eikenhout is massief en kan veel dragen.
  • Eikenhout is tijdloos.
  • Eikenhout past in elke huiselijke stijl.
  • Eikenhout is eenvoudig te onderhouden.
  • Eikenhout is volledig op maat te maken.
  • Eikenhout is met een opknapbeurt weer volledig als nieuw te maken.

Dit alles maakt dat eikenhout al sinds jaar en dag gebruikt wordt als materiaal voor tafels en andere meubels. Door op de juiste manier om te gaan met uw tafels kunt u jarenlang vooruit met uw aankoop.

EIKENHOUTEN TAFELS ONDERHOUDEN

Maar hoe gaat u dan goed om met uw eikenhouten tafel? U kunt ervoor kiezen om uw eikentafel bij aanschaf door ons te laten beschermen met speciale lak. Wij behandelen uw tafel met matte blanke lak waardoor uw tafel beschermd is tegen vele vormen van vocht en vuil. Desondanks dient u voorzichtig om te gaan met uw tafel. Zet dus nooit hete pannen of frisdrankglazen zonder onderlegger of -zetter op tafel. Zorg er daarnaast voor dat de luchtvochtigheid in uw woning niet te hoog is. Hierdoor kan het hout gaan scheuren.

ONDERSTELLEN VOOR EEN EIKENHOUTEN TAFEL

Een onderstel bepaalt in zekere zin het karakter van uw tafel. Kiest u een houten onderstel? Dan zal de tafel een landelijke, warme en rustige uitstraling krijgen. Met een metalen onderstel wordt uw tafel juist een stoer en industrieel voorwerp. Beide onderstellen behoren tot ons assortiment. Wij hebben deze onderstellen in onder andere X-, H-, A-, U-, N-vormen. Neem een kijkje op onze website voor een gedetailleerd overzicht.

GESCHUURD EIKENHOUTEN TAFEL AANSCHAFFEN

Wilt u graag een mooie en strakke tafel aanschaffen? Bent u nog op zoek naar extra informatie? Neem gerust contact met ons op voor extra informatie en advies op maat.