Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Hoe bescherm ik een houten tafel?

Heeft u een houten tafel of denkt u eraan om een houten tafel aan te schaffen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een houten tafel te beschermen? Houten tafels zijn er in allerlei soorten, maten, vormen en houtsoorten. Feit is dat elke houten tafel beschermd moet worden om geen vlekken, vocht of vuil op te nemen. Zo zorgt u ervoor dat uw tafel langer in haar mooie staat blijft. Wilt u weten hoe u een houten tafel kunt beschermen?

WAAROM EEN HOUTEN TAFEL BESCHERMEN?

Hout is een natuurproduct. Het hout dat wij gebruiken voor onze tafels is afkomstig uit Nederland. Het hout wordt gedroogd en vervolgens bewerkt en gefabriceerd tot tafelblad. Wij hebben onder andere tafel van verschillende soorten eikenhoutboomstamtafels, spoorbielstafels, wagonplanken tafels en scheepsvloertafels in ons assortiment. Deze tafels worden allemaal in perfecte staat afgeleverd. Om de tafels in perfecte staat te houden moet het natuurproduct beschermd worden. Doet u dit niet dan neemt hout snel vlekken, krassen, beschadigen of vocht op. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Maar hoe? We geven hieronder een aantal mogelijkheden

LAKLAAG OVER DE TAFEL

Een harde laklaag over de tafel zorgt ervoor dat het hout geen enkel risico op beschadiging loopt. De laklaag is wat dikker dan andere beschermingsmethoden en zorgt ervoor dat de tafel niet beschadigd kan worden. Een nadeel van de laklaag is dat beschadigingen in die laag wel duidelijk zichtbaar zijn en niet kunnen worden weggewerkt. Zo blijft u krassen alsnog zien. Niet in de tafel, maar wel in de laklaag. Daarnaast haal een dikke en harde laklaag de charme van het houten meubel een beetje weg. Een laklaag is dus een goede bescherming, maar niet ideaal.

TAFEL IN DE OLIE

De voorkeur voor het beschermen van de tafel ligt vaak bij het aanbrengen van olie. Olie zorgt er namelijk voor dat de tafel niet uitdroogt en geen vlekken zal opnemen. Tegen kleine stootjes of krasjes biedt olie ook bescherming, maar hevige beschadigingen zullen door olie niet kunnen worden voorkomen. Zo loopt de tafel toch altijd nog een risico. Door voorzichtig om te gaan met uw tafel heeft u hier geen last van. Hoe u uw tafel in de olie moet zetten? Wij raden aan om de tafel eerst te reinigen, te laten drogen, te schuren met lichtkorrelig schuurpapier en vervolgens meerdere keren met olie te behandelen.

ANDERE BESCHERMINGSMOGELIJKHEDEN

Naast olie of lak kunt u uw tafel ook op andere manieren beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een tafelkleed. Met een kleed zorgt u ervoor dat de tafel geen vlekken kan opnemen. Wij raden aan om een tafelkleed te gebruiken bij feestjes, bezoek van (klein)kinderen, en etentjes. Daarnaast raden wij aan om onderzetters onder pannen en glazen te plaatsen. Dit voorkomt vlekken en beschadigingen.