Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Massief houten tuintafel kopen

Bent u op zoek naar een fraaie tafel voor in uw tuin? Wilt u een tafel die tegen een stootje kan en een ware eyecatcher voor uw tuin zal zijn? Een massief houten tuintafel is dan dat waar u naar op zoek bent. Massief hout heeft een stoere uitstraling en oogt fraai in vrijwel elke tuin. Wilt u meer weten over het plaatsen van een massief houten tafel in uw tuin?

WAAROM EEN MASSIEF HOUTEN TAFEL IN DE TUIN?

Massief hout is over het algemeen wat grover en dikker. Dit heeft een aantal voordelen. Een massief houten tafel heeft namelijk flink wat body en ziet er prachtig uit in elke tuin. Dit maakt een massief houten tafel perfect voor gezellige avonden in uw tuin. Daarnaast is een massief houten tafel gemaakt van zeer krachtig hout en kan het wel het een en ander verdragen. Toch hebben houten tafels het buiten zwaarder dan binnen en zullen ze moeten worden beschermd. Hoe u uw houten tafel moet beschermen? Dat vertellen we hieronder.

TAFEL BESCHERMEN TEGEN DE BUITENLUCHT

Buitenshuis is de luchtvochtigheid hoog, heeft de tafel meer last van UV-straling en vinden hoge temperatuurschommelingen plaats. Tegen al deze factoren zal een tafel in een tuin beschermd moeten worden. Tegen de UV-straling kan een afdekvlies goed werken, maar het nadeel daarvan is dat de vocht onder het vlies zal kruipen. Om uw tafel tegen vocht te beschermen moet u dus een andere oplossing vinden. De oplossing die wij aanraden is het beschermen van uw tafel met olie. De olie die wij gebruiken is van het merk Ciranova. De matte blanke lak die wij van dat merk gebruiken heeft de nodige voordelen. Na een goede behandeling is de tafel beschermt tegen vocht en vuil. Bij bestelling van dit product ontvangt u een uitgebreide gebruiksaanwijzing, maar wij geven u hieronder al even een idee van wat u zal moeten doen om de tafel te beschermen:

  • Maak de tafel schoon en laat hem daarna drogen.
  • Schuur met een lichtkorrelig schuurpapier de tafel af.
  • Breng de olie aan de tafel en sla geen enkel punt over. Na aanbrengen haalt u een schone doek over de tafel en laat u de tafel drogen.
  • Een half uur later haalt u wederom een doek over de tafel. Het kan zijn dat het voor de tafel het best is om deze oliebehandeling nog één à twee keer herhalen.

VERSCHILLENDE SOORTEN MASSIEF HOUT:

Wij hebben tafels van verschillende houtsoorten in ons assortiment. De volgende houtsoorten zijn zowel massief als geschikt voor tuinen:

  • Eikenhout: Wij hebben zowel nieuw, oud, geborsteld, ruig en thermisch eikenhout. Alle soorten hebben hun eigen stijl en charme.
  • BoomstamtafelElke boomstam is uniek en zo ook elke boomstamtafel. Deze tafels zijn zeer massief en ogen prachtig in elke tuin. Perfect voor u.
  • Populieren boomstamtafel: Een populieren boomstamtafel heeft een zeer leuk kenmerk. Omdat elke populier in het midden dunner is dan aan de onderkant varieert de breedte van een populieren boomstamtafel ietwat. Hierdoor is de tafel nooit over de gehele lengte even breed. Dit klinkt misschien gek, maar oogt zeer spontaan.
  • Spoorbielzen: Een spoorbiels heeft jarenlang onder het treinspoor gelegen en is inmiddels helemaal klaar voor zijn nieuwe leven als tafelblad. De tafels ogen robuust en industrieel.
  • Grenen wagonplanken: Een wagonplank is veel gebruikt en heeft een zeer karakteristiek uiterlijk. De planken bevatten nog enkele verfrestjes van hun oude gebruiksdoeleinden en staan prachtig in elke tuin.
  • Azobe scheepsvloeren: Scheepsvloeren zijn doorleef vanwege de vele laad- en loswerkzaamheden. Dit geeft de tafel een uniek aanzicht en veel sfeer.

MASSIEVE BUITENTAFEL AANSCHAFFEN

Bent u overtuigd van het feit dat u een massief houten tafel wilt aanschaffen? Heeft u al een keuze gemaakt of zitten er nog een aantal prangende vragen in uw hoofd? Schroom niet en vraag ons gerust om advies. Wij helpen u natuurlijk graag.