Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Robuuste tafel kopen: waar op letten?

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel voor in uw woning, kantoorpand, horecagelegenheid of andere locatie? Wilt u graag dat deze tafel een ware eyecatcher voor uw ruimte wordt? Een robuuste tafel springt in het oog en lijkt zeer fraai in elke ruimte. Het materiaal van een robuuste tafel is wat dikker en grover. Dit heeft vele voordelen. In dit artikel vertellen we alles over de voordelen en wat er allemaal mogelijk is op het gebied van robuuste tafels.

WAT IS EEN ROBUUSTE TAFEL?

Een robuuste tafel is een tafel die niet helemaal strak is. Hiermee bedoelen we dat de tafel enkele kieren, scheur(tjes) en hoogteverschillen bevat. Daarnaast zijn, indien u dit wenst, de zijkanten van de tafels niet tot in de perfectie afgewerkt. Dit om de tafel zijn stoere karakter te geven. De dikte van het blad varieert per houtsoort, maar is standaard dikker dan bij andere tafels. Dit allen maakt de tafel tot een stoere en robuuste verschijning in uw ruimte.

WAAROM EEN ROBUUSTE TAFEL?

Een robuuste tafel aanschaffen is eigenlijk voor iedereen een goede keuze. Een robuuste tafel heeft namelijk een dikker tafelblad dan andere tafels en dat neemt veel voordelen met zich mee. Zo kan een robuuste tafel wel tegen een stootje, past het bij elke huiselijk stijl, kunt u alle kanten op qua soort onderstel, zijn robuuste tafels eenvoudig te onderhouden en is het voorwerp zeer stevig. Dit maakt robuuste tafels zijn geschikt voor in uw huis als eettafel, in uw horecazaak als stamtafel en in uw kantoorpand als tafel in een wachtkamer of vergaderruimte.

VERSCHILLENDE SOORTEN ROBUUSTE TAFELS

  • EikenDe robuuste eikentafels die wij fabriceren zijn gemaakt van topkwaliteit eikenhout. De bladdikte is minimaal 50 millimeter, maar kan nog een stuk dikker dan dit. De tafel oogt rustgevend, heeft een stoere uitstraling en past perfect bij elke huiselijke stijl. De tafels kunnen op verschillende maten geworden gemaakt. De lengte kan tot wel drie meter.
  • Boomstamtafels: Boomstamtafels zijn altijd uniek. Het grove blad ziet er strak en stoer uit. De tafels kunnen een- en tweedelig worden gefabriceerd. Hierdoor kan de tafel in vrijwel elke lengte- en breedtemaat worden geleverd.
  • Populieren boomstamtafels: Het bijzondere aan populieren boomstamtafels is dat de breedte nooit nagenoeg over de hele tafel hetzelfde is. De breedte is doorgaans tussen de 80 en 110 centimeter en kan in het midden een andere breedte hebben dan aan de zijkant. Dit komt door de structuur en vorm van een populier.
  • Oude spoorbielzen: De zogenaamde ‘dwarsliggers’ onder het treinspoor die niet meer nodig zijn worden door ons opgeknapt en verzorgt. Wanneer het hout er klaar voor is maken wij prachtige tafels van dit materiaal. De tafels lijken robuust vanwege de ronde gaten die het bevat en de dikte van het blad. Met een metalen onderstel heeft deze tafel een prachtig industrieel onderstel.
  • Grenen wagonplanken: De grenen wagonplanken die wij gebruiken als tafelbladen zijn al jaren oud en hebben er al flink wat dienstjaren opzitten. De wagonplanken zijn in sommige gevallen nog voorzien van enkele verfresten. Dit draagt op een leuke wijze bij aan de robuustheid van de tafel.
  • Azobe scheepsvloeren: De vele laad- en loswerkzaamheden hebben deze houten planken een prachtig doorleefd karakter bezorgd. Wij hebben de planken volledig opgeknapt en klaargemaakt voor hun nieuwe levensfase. De planken zijn ruig en robuust. Precies wat u zoekt dus!

ROND, VIERKANT, RECHTHOEKIG OF VOLLEDIG OP MAAT

Wij kunnen uw robuuste tafel in alle vormen en maten leveren. Een robuuste tafel kan volledig op maat worden gemaakt. Wilt u een grote ronde tafel of een kleine rechthoekige variant? Voor ons is het allemaal geen probleem. Bespreek uw wensen met ons en wij garanderen u dat we samen de perfecte tafel samenstellen.

WAT VOOR ONDERSTEL VOOR MIJN ROBUUSTE TAFEL?

Een onderstel is erg belangrijk voor het uiterlijk van uw tafel. Wij hebben houten en metalen onderstellen in verschillende maten. Een houten onderstel zorgt ervoor dat uw tafel een bepaalde warmte en gezelligheid uitstraalt. Een metalen onderstel brengt een industrieel karakter met zich mee. De onderstellen zijn er in verschillende vormen. Zo hebben wij H-, X-, N-, U- en andere onderstel vormen in ons assortiment. Kijk gerust op onze site voor ons aanbod.

ROBUUSTE TAFEL AANSCHAFFEN

Bent u tevreden met de informatie die u heeft ingewonnen over robuuste tafels of wilt u graag meer informatie ontvangen? Bent u op zoek naar advies op maat? Wij helpen u natuurlijk graag en kunnen vanwege onze expertise altijd een passend antwoord geven op uw vragen over houten tafels.