Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Massief eiken tafel kopen: waar op letten?

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel? Wilt u graag een ware eyecatcher in huis halen die bovendien ook nog eens gemaakt is van zeer krachtig hout? Massief eikenhouten tafels zijn voor veel mensen aantrekkelijk vanwege de vele voordelen die deze tafels met zich meebrengen. Bent u benieuwd naar de kenmerken en voordelen van massieve tafels van eiken hout? In dit artikel vertellen we alle belangrijke informatie die u moet weten over deze tafels.

WAT IS EEN MASSIEF EIKEN TAFEL?

Massief is een synoniem voor woorden zoals sterk, zwaar, log, gedegen. Een tafel van massief eiken hout heeft dan ook erg veel draagkracht en is zeer sterk. Dit komt omdat de tafels alleen van hout gemaakt zijn en niet hol van binnen zijn. De tafelbladen zijn over het algemeen wat dikker en hebben daardoor wat meer body en uitstraling. Een tafel van massief eiken hout is een echte eyecatcher en ziet er zeer strak uit.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MASSIEF EIKEN TAFELS?

Massief eikenhout is dus erg sterk. Dit neemt verschillende voor- en nadelen met zich mee. We sommen allereerst de voordelen op:

  • Massief houten tafels kunnen wel een stootje verdragen.
  • Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig worden opgelost.
  • Massief houten tafels hebben een lange levensduur.
  • Massief houten tafels zijn in vrijwel alle kleuren te maken.
  • Massief houten tafels zijn in alle denkbare vormen te maken. Zo hebben wij rechthoekige, vierkanten, ronde en ovalen tafels in ons assortiment.
  • Massief houten tafels kunnen volledig op maat worden gemaakt.

Een van de weinige nadelen aan een massief houten tafel is dat het voorwerp, vanwege het gewicht, erg lastig te verplaatsen is. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is, maar moet wel met zorg en meer dan twee handen gedaan worden.

ONDERSTELLEN VOOR MASSIEF EIKEN TAFELS

Qua onderstel kunt u kiezen uit houten en metalen tafelpoten. Houten onderstellen geven de tafel een warm en sfeervol karakter. Metalen onderstellen onder een eikenhouten tafelblad staan ook erg mooi en geven de tafel een industrieel karakter. Dit is tegenwoordig helemaal in de mode. De onderstellen zijn er in verschillende vormen. Zo kunt u X-, N-, U- H en nog een aantal andere varianten onderstelvormen kiezen. De onderstellen kunnen in het midden en aan de korte zijdes van uw tafel worden geplaatst.

ONDERHOUD VAN EEN MASSIEF EIKEN TAFEL

Een massief houten tafel kan veel stootjes hebben en raakt niet snel beschadigd. Om eventuele beschadigingen te voorkomen moet u uitkijken met het plaatsen van hete pannen en glazen drinken op tafel. Plaats hier altijd een onderzetter onder. Heeft u toch vloeistof gemorst op uw tafel? Haal dit weg met keukenpapier en neem de vlek later af met een natte doek. Verder moet u ervoor zorgen dat uw tafel niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen en aan een te hoge of te lage luchtvochtigheid. Dit kan scheuren in het hout veroorzaken.