boomstamtafel binnen

boomstamtafels voor binnen

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel voor binnen in uw woning, horecagelegenheid of kantoor? Wilt u graag een opvallende tafel die een ware eyecatcher voor uw ruimte vormt? Boomstamtafels zijn zeer uniek en staan prachtig in elke ruimte en huiselijke stijl. Wilt u alles weten over boomstamtafels? In dit artikel vertellen we de belangrijkste informatie over deze prachtige tafels voor binnen.

Wat is een boomstamtafel?

Elke boomstam is uniek. Hierdoor is elke boomstamtafel dat ook. Er zullen dan ook nooit twee identieke boomstamtafels gemaakt kunnen worden. Het hout dat wij gebruiken voor boomstamtafels is in Nederland zorgvuldig geselecteerd, gedroogd, bewerkt en behandeld. Boomstamtafels worden door ons een- en tweedelig gemaakt. Het voordeel van de tweedelige varianten is dat ze vrijwel zo breed als u maar wilt gemaakt kunnen worden. Dit geeft de tweedelige tafels wat meer mogelijkheden. De dikte van het blad van een boomstamtafel is zo’n 70 millimeter. Dit geeft de tafel een robuust en massief uiterlijk. Omdat boomstamtafels zo uniek zijn, kunt u ze bij ons ook alleen op aanvraag bestellen. Kom gerust eens langs om een tafel te bekijken.

Populieren boomstamtafels voor binnen

Naast ‘gewone’ boomstamtafels hebben wij ook populieren boomstamtafels in ons assortiment. De populieren boomstamtafels lijken erg op de andere variant, maar hebben een paar afwijkingen. Zo is een populieren boomstamtafel vrijwel nooit over de gehele lengte even breed. Dit heeft te maken met de vorm van de boom. Het kan voorkomen dat de breedte aan het ene eind van de tafel wel zo’n 15 centimeter verschilt met de andere tafel. Dit klinkt misschien gek, maar geeft de tafel een karakteristieke look. Populieren boomstamtafels kunnen tussen de halve en vijf meter gemaakt worden. Ook deze tafels worden op aanvraag gemaakt en kunnen volledig op maat gefabriceerd worden.

Verschillende onderstellen boomstamtafels

Onze boomstamtafels kunnen worden voorzien van een houten en een metalen onderstel. Een houten onderstel draagt bij aan de warme uitstraling van het meubelstuk. Een tafel met een metalen onderstel zorgt voor een industrieel karakter. Beide onderstellen zijn in verschillende vormen beschikbaar. Zo zijn er X-vormige onderstellen die zowel aan de korte zijdes als in het midden bevestigd worden en N-,H-,U-vormige onderstellen die uitsluitende aan de korte zijdes zullen komen. Kijk op onze site even verder voor het assortiment onderstellen.

Boomstamtafels onderhouden

Wanneer u een boomstamtafel in uw huis plaatst wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. U heeft de keuze om de tafel door ons te laten behandelen voorafgaand aan de levering. Wij behandelen de tafel dan met twee componenten matte blanke lak en voorzien de boven- en onderlaag van de tafel meermaals van deze bescherming. Standaard brengen wij aan de onderkant metalen strips aan die de werking van het hout tegengaan. Bent u benieuwd hoe u ervoor kan zorgen dat uw tafel zo lang mogelijk mooi blijft? We geven een aantal tips:

  • Plaats geen hete pannen, glazen, of andere voorwerpen die warmte of vloeistoffen bevatten zonder onderzetter op de tafel.
  • Kijk uit met de luchtvochtigheid in uw huis. Een te hoge luchtvochtigheid kan scheuren veroorzaken.
  • Toch vlekken of krassen in uw tafel? Schuur deze weg met een lichtkorrelig schuurpapier.

Boomstamtafel aanschaffen

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een boomstamtafel? Wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

Dyrene Lambregtse
Dyrene Lambregtse
"Helemaal top. Wij zijn heel blij!"
Lees verder
Ontspannen sfeer, mooie houten balken en planken en een geweldige service. Dat alles ook nog eens voor een écht goede prijs vergeleken met andere houthandelaars. Helemaal top, wij zijn heel blij!
Gert Jan Stevens
Gert Jan Stevens
Hele gave producten! Super blij mee.
Lees verder
Wat een super gave producten! Wij zijn heel blij met onze tafel en kast.
Previous
Next
Scroll naar top