Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Grenen wagonplanken tafel kopen: waar op letten?

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel voor in uw huis, kantoorpand of andere ruimte? Wilt u graag een bijzondere en in het oog springende tafel? Een tafel van wagonplanken is dan precies waar u naar op zoek bent. Deze tafels zijn relatief bijzonder, maar erg fraai en passen in vrijwel elke inrichtingsstijl. Bent u benieuwd naar de voordelen en de eigenschappen van wagonplanken tafels? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten.

WAT IS EEN GRENEN WAGONPLANKEN TAFEL?

Een tafel van grenen wagonplanken is, zoals de naam al zegt, gemaakt van oude wagonplanken. Deze planken hebben jarenlang gediend als bodem voor goederenwagons. De planken zijn door ons met zorg geselecteerd, gedroogd en behandeld. De planken hebben ruig, maar strak karakter en bevatten zelfs nog enkele verfresten van de wagons. Dit klinkt misschien wat gek, maar geeft de planken een spontane uitstraling. De verfkleuren kunnen variëren van zwart, grijs, wit en rood.

Naast tafels kunnen er ook andere producten van grenen wagonplanken gemaakt worden. Zo hebben wij ook schitterende loftdeuren in ons assortiment. Loftdeuren zijn hangende schuifdeuren die op willen heen en weer kunnen schuiven. De deuren worden doorgaans aan een metalen rail opgehangen. De deuren schuiven voor de muren langs waardoor de mooie loftdeur altijd in het zicht hangt.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN WAGONPLANKEN TAFELS?

Grenen wagonplanken tafels hebben dus een ruig, maar strak karakter. De tafels hebben verschillende voordelen. We sommen er een aantal op:

  • Grenen wagonplanken hebben al een jarenlange dienst achter de rug. Dit is dan ook terug te zien in de structuur van de planken.
  • Grenen wagonplanken tafels zijn vanwege kwaliteit en stevigheid bestendig tegen vele ongelukjes en hebben veel draagkracht.
  • Grenen wagonplanken zijn erg duurzaam.
  • Grenen wagonplanken hebben weinig onderhoud en lage onderhoudskosten.
  • Grenen wagonplanken tafels zijn geschikt voor vele inrichtingsstijlen.
  • Grenen wagonplanken tafels zijn er in vele maten.
  • Grenen wagonplanken tafels zijn op maat te maken.
  • Grenen wagonplanken tafels zijn matte blanke lak tegen vele soorten van vuil te beschermen.

HOE GROOT IS EEN GRENEN WAGONPLANKEN TAFEL?

Grenen wagonplanken tafels kunnen voor allerlei doeleinden, zoals horeca-, salon- en eettafel, gebruikt worden. De afmetingen zijn dan ook zeer divers. Om het overzichtelijk te houden hebben wij hieronder een tabel met afmetingen en prijzen toegevoegd.

ONDERSTEL VOOR EEN WAGONPLANKEN TAFEL

Wanneer u een onderstel kiest voor uw tafel moet u met een aantal zaken rekening houden. De eerste vraag is of u een houten of een metalen onderstel wilt. Een houten onderstel geeft de tafel een rustieke uitstraling. Een metalen onderstel geeft de tafel een industrieel karakter. Beide onderstellen zijn er in verschillende vormen en stijlen. Zo kunt u voor H-, U-, N-, A- en X-vormige onderstellen kiezen. Houdt bij de keuze van het onderstel rekening met het feit waar u zitgelegenheid wilt aanbrengen. Wilt u bijvoorbeeld stoelen plaatsen op de korte zijdes van de tafel? Misschien is een X-vormig onderstel, dat in het midden van de tafel wordt bevestigd, dan het beste voor u. Wanneer enkel de lange zijdes worden gebruikt om te zitten dan zijn H-, U-, N-, A-vormige onderstellen misschien meer geschikt. Deze onderstellen worden namelijk aan de korte zijdes geplaatst en belemmeren daar dan niemand.

GRENEN WAGONPLANKEN TAFEL AANSCHAFFEN?

Bent u fan van de uitstraling en voordelen van een grenen wagonplanken tafel? Wilt u graag meer informatie of een grenen wagonplanken tafel aanschaffen? Neem gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies op maat.