Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Boomstamtafel voor buiten

Bent u op zoek naar een tafel voor in uw tuin? Wilt u graag een grote tafel die een ware eyecatcher zal vormen voor uw tuin? Boomstamtafels zijn hier perfect voor. Ze zijn robuustmassief en zeer duurzaam. Met de juiste verzorging kunnen deze tafels jarenlang mee. Bent u benieuwd naar alle voordelen en informatie over boomstamtafels? In dit artikel vertellen we u alles.

WAT IS EEN BOOMSTAMTAFEL?

Boomstamtafels worden gemaakt van in Nederland zorgvuldig geselecteerd, gedroogd, bewerkt en behandeld hout. Omdat elke boomstam uniek is, is elke boomstamtafel dat ook. Wij maken boomstamtafels op aanvraag en kunnen u dan ook geen tabel geven met standaardmaten en prijzen. Wij maken boomstamtafels zowel een- als tweedelig. Dit houdt in dat wij vrijwel elke lengte- en breedtemaat kunnen leveren. De dikte van het blad van een boomstamtafel is zo’n 70 millimeter. Dit zorgt ervoor dat de tafel een robuust en massief karakter heeft.

POPULIEREN BOOMSTAMTAFEL

Naast de standaard boomstamtafels hebben wij ook speciale populieren boomstamtafels in ons assortiment. Deze tafels lijken erg op elkaar, maar zij nét even anders. Zo zijn populieren boomstamtafels iets anders qua breedte. De breedte van deze tafels is namelijk niet over gehele lengte even breed. Dit heeft te maken met het feit dat een populier in het midden dunner is dan aan de onderkant. Ook populieren boomstamtafels worden op aanvraag gemaakt. De lengte kan variëren van een halve tot wel vijf meter. Voor elke ruimte een geschikte populieren boomstamtafel dus.

BOOMSTAMTAFEL VOOR BUITEN

In principe kan elke tafel buiten worden geplaatst. De kanttekening hierbij is dat een tafel wel beschermd moet worden tegen de factoren van de buitenlucht. Wij kunnen uw tafel behandelen met twee componenten matte blanke lak en een speciale Ecoprotector. Hiermee is uw tafel beschermd tegen vocht, vuil en lichte beschadigingen. Daarnaast voorzien we de tafel aan de onderkant van metalen strips. Hierdoor wordt de werking van het hout tegengegaan. Dit is goed omdat tafels die in een hoge luchtvochtigheid staan kunnen scheuren wanneer zij niet beschermd zijn. De producten die wij gebruiken beschermen ook tegen Uv-straling waardoor uw tafel niet zal verkleuren.

Wanneer u uw tafel niet gebruikt kunt u ervoor kiezen dat u uw tafel beschermd met een afdekvlies. Dit is goed tegen de regen, maar kan alsnog vochtproblemen veroorzaken. Dit omdat vocht onder het afdekvlies kruipt en daar niet kan drogen. Zo droogt de tafel aan de onderkant wel, maar aan de bovenkant niet. Zorg ervoor dat het afdekvlies aan de bovenkant los zit van de tafel om dit probleem op te lossen. Doet u dit niet dan kunnen de planken kromtrekken vanwege de grote hoeveelheid vocht die het opneemt.

BOOMSTAMTAFEL AANSCHAFFEN

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een boomstamtafel voor in uw tuin? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een (populieren) boomstamtafel? Op onze site vindt u verdere informatie, maar natuurlijk kunt u ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.