Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Industriële tafel

Bent u op zoek naar een tafel met een industrieel karakter? Wilt u alles weten over bladen, onderstellen en andere eigenschappen van deze tafels? Industriële tafels hebben doorgaans een houtentafelblad met een metalen onderstel. De tafelbladen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden en de onderstellen hebben uiteenlopende vormen. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

WAAROM EEN INDUSTRIËLE TAFEL?

Industriële tafels zijn tegenwoordig helemaal in. Het houtentafelblad in combinatie met het metalen onderstel is een echte eyecatcher en past in vrijwel elke woning, kantoorruimte, vergaderplek, horecagelegenheid en alle andere ruimtes. Voor veel mensen is dit een reden om een industriële tafel aan te schaffen. Als bijkomend voordeel is een industriële tafel eenvoudig schoon te maken. Industriële tafels zijn mogelijk als bureauvergadertafel, bijzettafel, eettafel en eigenlijke alle andere gelegenheden.

TAFELBLADEN VOOR EEN INDUSTRIËLE TAFEL

Onze industriële tafels zijn van verschillende materialen gemaakt. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen charmes en is met zorg in Nederland geselecteerd, bewerkt en gefabriceerd. Onze industriële tafelbladen zijn er in de volgende soorten:

  • Boomstamtafels: Omdat alle boomstammen uniek zijn, geldt dit ook voor elke boomstamtafel. Boomstamtafels zijn vanwege dit feit dan ook niet voorzien van een tabel met standaardmaten en prijzen, maar kunnen alleen op aanvraag gemaakt worden. Er zijn eendelige en tweedelige boomstamtafels. De tweedelige varianten hebben meer mogelijkheden qua lengte en breedte, maar hebben ook een hogere aanschafsprijs. De tafels worden aan de onderkant voorzien van metalen strips die de werking van het hout tegengaan. Zo blijft uw tafel langdurig van topkwaliteit
  • Populieren boomstamtafels: Voor populieren boomstamtafels geldt ook dat zij uniek zijn en geen identieke kopie hebben. De lengte van een populieren boomstamtafel kan van een halve tot wel vijf meter verschillen. Een populieren boomstamtafel is nooit over de gehele linie even breed. Dit geeft de tafel een spontaan en leuk karakter. De breedte van de populieren boomstamtafels varieert tussen de 80 en 110 centimeter.
  • Tafelbladen van oude spoorbielzen: Spoorbielzen zijn de zogeheten ‘dwarsliggers’ die onder het treinspoor liggen. Deze houten planken zijn erg sterk, karakteristieke uitstraling en zijn met zorg bewerkt. De oude spoorbielzen zijn bij levering in perfecte staat en helemaal klaar voor hun tweede leven. Tafelbladen van oude spoorbielzen zijn standaard 250 centimeter, maar kunnen worden ingekort. De tafels kunnen enkele ronde gaten van hun vorige gebruiksdoeleinden bevatten. Dit zorgt voor een extra toevoeging aan de industriële uitstraling, maar kan indien gewenst worden verholpen. Wij vullen de gaatjes graag voor u op.
  • Tafelbladen van grenen wagonplanken: Van grenen wagonplanken kunnen wij prachtige industriële tafels maken. De wagonplanken zijn door ons helemaal opgeknapt en met zorg bewerkt tot een prachtig tafelblad. De wagons waarin deze planken als bodem dienden waren zwart, grijs, rood en wit. Dit is in sommige gevallen nog lichtjes terug te zien op de tafelbladen. Bewust werken we dit niet weg. De kleine verfpuntjes zorgen namelijk voor een extra toevoeging aan het industriële karakter.
  • Tafelbladen van oude Azobe scheepsvloeren: Door de vele laad- en loswerkzaamheden zijn hebben tafelbladen van oude Azobe scheepsvloeren een doorleefd karakter. In combinatie met een metalen onderstel is deze tafel een perfect voorbeeld van een industriële tafel. De tafels zijn na een jarenlange dienst weer volledig opgeleefd en ogen als nieuw.

VERSCHILLENDE ONDERSTELLEN VOOR EEN INDUSTRIËLE TAFEL

Voor een industriële tafel is een metalen onderstel dus noodzakelijk. Op onze site staan bijna 50 verschillende soorten. Deze variëren qua vorm en aantal poten. Zo zijn er onderstellen in de vorm van een grote X, met een N-profiel en tafelpoten met een H-profiel. De profielen hebben deze naam omdat de onderstellen lijken op de letters. Ook onderstellen met een U-profiel zijn mogelijk. De onderstellen met een N-, H- en X-profiel worden aan de zijkanten van de tafelbladen bevestigd. De onderstellen met een X-profiel worden in het midden van de tafel vastgemaakt.

Bij het kiezen van een onderstel moet u er rekening mee houden waar mensen zullen gaan zitten. Een H-profiel onderstel op een kopse kant waar mensen moeten gaan zitten kan onhandig zijn. Een N-profiel is dan meer geschikt, omdat de benen tussen het stalen frame door geplaatst kunnen worden. Houdt met dit soort zaken rekening en vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

INDUSTRIËLE TAFEL ONDERHOUDEN

Wanneer u een industriële tafel heeft gekocht voor in uw huiskamer, woonkamer, vergaderruimte, horecazaak of andere plek dan wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van uw tafel genieten. Door de tafel goed te onderhouden verhoogt u de levensduur van de industriële tafel. Met groene zeep en heet water kunt u de tafel en het metalen frame schoonmaken. Gebruik hiervoor een spons, maar gebruik uitsluitend de zachte kant.

INDUSTRIËLE TAFEL AANSCHAFFEN

Wilt u graag een industriële tafel aanschaffen of heeft u nog een aantal prangende vragen? In beide gevallen kunt u contact met ons opnemen voor geheel vrijblijvend advies op maat.