grenen wagonplank

Wat is een grenen wagonplank

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel, kast, tv-meubel, deur of ander voorwerp voor in uw huis? Wilt u graag dat dit voorwerp gemaakt is van een unieke en in het oog springende houtsoort? Wij maken van grenen wagonplanken verschillende meubels en verkopen de planken ook los. Weet u niet precies wat een grenen wagonplank ik? Geen probleem, in dit artikel vertellen we alle belangrijke informatie die u moet weten over onze grenen wagonplanken?

Wat is een grenen wagonplanken?

Grenen wagonplanken hebben jarenlang als vloer gediend in goederenwagons. Deze wagons waren rood, wit, grijs en zwart. Waarom we dit vertellen? In meer of mindere mate is dit namelijk terug te zien op het hout. Dit klinkt misschien gek en wellicht vraagt u zich ook af waarom wij dit niet wegschuren, maar de overgebleven verf geeft het hout een leuke karakter. De grenen wagonplanken passen door dit feit perfect in industrieel ingerichte woningen en leuken elke ruimte op.

Meubels van grenen wagonplanken

Wij maken prachtige tafelbladen en loftdeuren van grenen wagonplanken. De tafelbladen die wij maken zijn vrijwel volledig op maat te maken en kunnen worden voorzien van verschillende onderstellen. Wij hebben houten en metalen onderstellen in verschillende vormen in ons assortiment. De loftdeuren zijn ook op maat te maken. Wat een loftdeur is? Dit is een deur die aan de muur zweeft. De deuren rollen met wieltjes op zij en gaan voor de opening langs. Zo zijn de mooie deuren altijd in beeld. Loftdeuren staan erg mooi in alle ruimtes en stralen een bepaalde warmte uit.

Maar u kunt zelf ook meubilair maken van grenen wagonplanken. Wij verkopen namelijk ook losse planken. De planken zijn maximaal 260 centimeter lang, 15-20 centimeter breed, 40 millimeter dik en kosten per strekkende meter zo’n 40 Euro. Wat u zoal van de planken kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tafels
  • Stoelen
  • Banken
  • Deuren
  • Een bar
  • (Wand)versiering

Grenen wagonplanken zijn, na toevoegen van de juiste bescherming, zowel geschikt voor buiten als binnen. Wanneer u het hout buiten plaatst moet u ervoor zorgen dat er een juiste lak over het hout zit. Doet u dit niet dan kan het hout gaan scheuren, kromtrekken en beschadigen door de werking van het natuurproduct. Voor meer informatie over het ‘buitenklaar’ maken van het hout verwijzen wij u naar onze website, maar natuurlijk kunt u ons ook altijd aan de mouw trekken voor advies op maat.

Grenen wagonplanken aanschaffen?

Wilt u graag losse planken of complete tafels of loftdeuren van grenen wagonplanken aanschaffen? Wilt u graag meer informatie of advies ontvangen? Op onze site kunt u terecht voor allerlei informatie, maar natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies op maat.

Dyrene Lambregtse
Dyrene Lambregtse
"Helemaal top. Wij zijn heel blij!"
Lees verder
Ontspannen sfeer, mooie houten balken en planken en een geweldige service. Dat alles ook nog eens voor een écht goede prijs vergeleken met andere houthandelaars. Helemaal top, wij zijn heel blij!
Gert Jan Stevens
Gert Jan Stevens
Hele gave producten! Super blij mee.
Lees verder
Wat een super gave producten! Wij zijn heel blij met onze tafel en kast.
Previous
Next
Scroll naar top