Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Verschillende materialen voor een eetkamertafel

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel voor in uw eetkamer? Wilt u een eetkamertafel die in het oog springt? Eetkamertafels kunnen van verschillende houtsoorten gemaakt worden. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en charme. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en eigenschappen van de verschillende materialen? In dit artikel vertellen we u alle belangrijke informatie.

VERSCHILLENDE MATERIALEN VOOR EEN EETTAFEL

Een eettafel is een plek waar u tot rust komt, de (werk)dag begint of eindigt en waar u gezelligheid ervaart. Om deze momenten nog leuker te maken is de tafel erg belangrijk. Een mooie en sierlijke tafel biedt u de mogelijkheid tot ontspanning. De tafels die wij maken stralen allemaal een bepaalde rust uit en samenhang uit. De materialen waarvan wij eettafels maken zijn:

  • EikenhoutOns assortiment bevat verschillende eikenhouten tafels. Zo hebben wij nieuw eikenhout, geborsteld eikenhout, ruig eikenhout, thermisch eikenhout en oud eikenhout. Al deze soorten hebben hun eigen karakter en stijl, maar allen passen ze eigenlijk in elke eetkamer. Perfect voor veel woningen dus. De lengte van deze tafels zijn maximaal drie meter, maar op aanvraag is er veel mogelijk. Bespreek uw voorkeuren dus met ons.
  • Boomstamtafels: Omdat elke boomstam uniek is, is ook elke boomstamtafel uniek. Boomstamtafels zijn een natuurproduct dat op maat te maken is. Er zijn twee varianten boomstamtafels. Het onderscheid zit hem in het aantal delen. Er zijn eendelige boomstamtafels en tweedelige varianten. De tweedelige tafels hebben meer mogelijkheden qua breedte, maar hebben ook een hogere aanschafsprijs. Boomstamtafels kunnen enkel op aanvraag geleverd worden.
  • Populieren boomstamtafels: Ook populieren boomstamtafels hebben geen identieke kopieën. Populieren boomstamtafels hebben vanwege de structuur van de boom een wisselende breedte. Zo zijn er exemplaren die vrijwel even breed zijn, maar hebben wij ook boomstamtafels waarbij de ene korte zijde van de tafel breder is dan aan de andere kant. Dit klinkt misschien wat gek, maar geeft juist een heel spontaan karakter aan de boom. Hiermee haalt u de gezelligheid dus in huis. De lengte van de bomen kan variëren van een halve tot wel vijf meter.
  • Tafels van grenen wagonplanken: Onze tafels van grenen wagonplanken hebben er al een heel leven opzitten, maar zijn met zorg en liefde klaargestoomd voor hun tweede leven. De tafels zijn erg origineel en fraai. In combinatie met een metalen onderstel zijn de tafels erg industrieel. Perfect voor elke huiselijke stijl.
  • Tafels van oude Azobe scheepsvloeren: De vele laad- en loswerkzaamheden hebben deze houten planken een prachtig doorleefd karakter bezorgd. Wij hebben de planken volledig opgeknapt en klaargemaakt voor hun nieuwe levensfase. De planken zijn ruig en ogen zelfs erg industrieel.

VERSCHILLENDE VORMEN VAN EEN EETTAFEL

Onze eetkamertafels zijn er dus in allerlei stijlen en formaten. Maar ook vrijwel alle vormen zijn op aanvraag mogelijk. Wilt u graag een ronde of ovale tafel? Geen enkel probleem voor ons. Heeft u liever een rechthoekige of vierkante tafel? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Kies voor uzelf een geschikt vorm en afmeting en neem contact met ons op. Komt u er niet uit? Ook dan helpen wij graag.

VERSCHILLENDE ONDERSTELLEN VOOR UW EETTAFEL

Het onderstel van uw tafel kan de uitstraling maken of breken. Heeft u een houten tafelblad en wilt u graag een industriële sfeer creëren? Kies dan voor een metalen onderstel. Deze hebben we in verschillende vormen en formaten. Ook de plaatsing van de onderstellen kan verschillend zijn. Zo kunt u ervoor kiezen om een onderstel in het midden of aan de zijkanten van de tafel te plaatsen. Ook houten onderstellen behoren tot ons assortiment. Neem gerust een kijkje op onze website voor de verschillende type onderstellen.

HOE ONDERHOUD IK MIJN EETTAFEL?

Wanneer u een nieuwe eettafel aanschaft wilt u daar zo lang mogelijk van genieten. Door voorzichtig met uw tafel om te gaan zorgt u hiervoor. Zet dus geen hete pannen rechtstreeks op de tafel en wees voorzichtig met drankjes. Morst u toch drinken op de tafel? Onderneem dan direct actie en haal de vloeistof weg met keukenpapier. Wanneer dit gedaan is neemt u de tafel nog even af met een lichtvochtige doek.

EETTAFEL AANSCHAFFEN

Weet u welk type eettafel u wilt aanschaffen? Of heeft u nog een aantal prangende vragen? In beide gevallen staat onze deur wagenwijd voor u open. Maar onthoud: ‘Een beller is sneller’ en daarom kunt u ons ook telefonisch benaderen.