Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Ronde tafel van echt hout

Bent u op zoek naar een tafel van echt hout? Wilt u een tafel in een ronde vorm? Ronde tafels zijn erg handig voor bepaalde gebruiksdoelen en staan over het algemeen goed in elke ruimte. Wilt u weten verschillende houtsoorten wij gebruiken voor het maken van ronde tafels? Naast ronde tafels hebben wij ook ovalen tafels. In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten over deze tafels.

WAAROM EEN RONDE TAFEL VAN HOUT AANSCHAFFEN?

Ronde en ovalen tafels van echt hout hebben verschillende voordelen. Zo zijn ronde tafels geschikt voor mensen die willen vergaderen, samen willen ontbijten, lunchen of dineren, gezellig willen koffie drinken en nog vele andere situaties. Ronde tafels staan zowel mooi in huiselijke kring als in kantoren en horecagelegenheden. Dat deze tafels van hout gemaakt zijn, brengt ook vele voordelen met zich mee, namelijk:

 • Hout is een erg duurzaam product.
 • Houten tafels kunnen over het algemeen wel tegen een stootje
 • Houten tafels zijn met preventief onderhoud een lange tijd mooi te houden.
 • Houten tafels stralen warmte uit.
 • Houten tafels brengen een prettige sfeer met zich mee.
 • Houten tafels zijn tijdloos en passen in elke huiselijke stijl.
 • Houten tafels kunnen worden voorzien van zowel houten als metalen onderstellen.

VERSCHILLENDE HOUTSOORTEN VOOR RONDE TAFELS

Onze houten tafels zijn van verschillende materialen gemaakt. Elke houtsoort is te vormen tot een prachtige ronde tafel die geheel naar wens kan worden gemaakt. De houtsoorten die wij gebruiken voor ons tafels zijn onder andere:

 • Boomstamtafels: De boomstamtafels die wij produceren zijn gemaakt van in Nederland geselecteerd, gedroogd en verzorgd hout. Omdat boomstammen allemaal uniek zijn, is een boomstamtafel dat ook. Er is dus nooit een identiek exemplaar te vinden. Dit zorgt ervoor dat er geen tabel is met standaardmaten en prijsgegevens van onze boomstamtafels. Wij maken boomstamtafels alleen op aanvraag en kunnen verschillende groottes maken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
 • Populieren boomstamtafels: Onze populieren boomstamtafels zijn net wat anders dan normale boomstamtafels. Ze zijn over het algemeen iets vrijer en speelser vanwege de structuur van de boom. De populieren boomstamtafels zijn, na bescherming, geschikt voor binnen en buiten en kunnen op aanvraag in elke ronde maat geleverd worden.
 • Tafelbladen van oude spoorbielzen: De ‘dwarsliggers’ die u ongetwijfeld wel eens onder het treinspoor heeft zien liggen heten spoorbielzen. Oude spoorbielzen knappen wij volledig op en vormen wij tot prachtige tafels. De tafels hebben van zichzelf een industrieel karakter en hebben vanwege hun vorige leven enkele ronde gaten. Deze gaten zijn op te vullen, maar geven de tafel een uniek karakter. Zowel voor ronde als ovalen tafelbladen hebben wij op onze site tabellen staan met afmetingen en bijbehorende prijzen.
 • Tafelbladen van grenen wagonplanken: De tafelbladen die wij maken van grenen wagonplanken zijn gemaakt van hout dat jarenlang als vloer in de wagons heeft gediend. Dit hout is in sommige gevallen zelfs nog voorzien van zwarte, grijze, rode of witte verf dat van de wagons afkomstig is. Dit geeft de tafel een uniek karakter. Van dit hout maken wij naast tafels ook nog eens prachtige loftdeuren. Onze ronde en ovalen tafels van grenen wagonplanken worden op aanvraag gemaakt.
 • Tafelbladen van oude Azobe scheepsvloeren: De planken die als vloer dienden in oude binnenvaartschepen hebben volledig opgeknapt. Door de vele laad- en loswerkzaamheden heeft dit hout een prachtig doorleefde uitstraling. Op aanvraag kunnen wij deze tafels in elke vorm maken die u maar wenst.

VERSCHILLENDE ONDERSTELLEN

Voor houten tafels hebben wij verschillende onderstellen. U kunt kiezen voor een houten of metalen onderstel onder uw ronde tafel. Houten onderstellen stralen een bepaalde warmte uit, terwijl metalen onderstellen zorgen voor een industrieel karakter De vorm van het onderstel kan verschillend zijn en wordt doorgaans in het midden van de tafel geplaatst. Wij hebben voor ronde tafels rechte, X-vormige en nog een aantal onderstellen. Neem een kijkje op onze site voor meer informatie.

VERSCHILLENDE VORMEN TAFELS

Naast ronde en ovalen tafels van echt hout hebben wij nog verschillende andere vormen tafels. Wij kunnen rechthoekige en vierkante tafels maken in allerlei maten. Daarnaast kunnen wij driehoekige tafels maken voor in één van de hoeken die u in uw ruimte heeft. Elke tafelvorm heeft een andere uitstraling en geeft een andere dimensie aan de beleving. Denk dus goed na over het kiezen van een tafelvorm.

ONDERHOUD VAN EEN RONDE HOUTEN TAFEL

Houten tafels moeten preventief worden onderhouden. Zo moet u nooit hete pannen of glazen drinken rechtstreeks op het tafelblad zetten. Zorg er altijd voor dat hier een onderzetter tussen zit. Valt er onverhoopt koude of warme vloeistof op uw tafel? Haal dit dan zo snel mogelijk weg met keukenpapier en neem de tafel nadien af met een lichtvochtige doek. Heeft u toch blijvende vlekken in uw tafel? Door uw tafel een grote beurt, dit houdt in schuren, strak maken en in de olie zetten, te geven, kunt u uw tafel weer als nieuw maken.