Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Tafel van natuurhout kopen: waar moet u op letten?

Wilt u een tafel aanschaffen van natuurhout? Bent u benieuwd naar welke verschillende soorten natuurhout er gebruikt worden voor het maken van tafelbladen? Natuurhout is een prachtig product om tafelbladen van te maken. De tafels die wij van natuurhout fabriceren worden in perfecte staat bij u afgeleverd, kunnen op maat worden gemaakt en zijn een echte eyecatcher voor in uw woning, kantoorpand of horecagelegenheid. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van een tafel van natuurhout? In dit artikel vertellen we het allemaal.

WAAROM EEN TAFEL VAN NATUURHOUT?

Aan tafels van natuurhout zitten veel voordelen. De tafels passen namelijk in elke huiselijke stijl en ogen zeer fraai. Voor kantoorpanden en horecagelegenheden zijn de tafels perfect. Ze stralen namelijk warmte en gezelligheid uit. Perfect voor restaurants, cafés en vergaderruimtes. De tafels kunnen in vrijwel elke vorm worden gemaakt. Wilt u een ronde, vierkante, rechthoekige of ovale tafel? Alle opties zijn mogelijk en volledig naar wens te produceren. Ook het onderstel kunt u zelf kiezen. Wilt u een metalen onderstel voor een industriële uitstraling of een houten onderstel voor een warm aanblik? Allebei geen enkel probleem. Bespreek uw wensen en voorkeuren en in goed overleg komen we tot de perfecte tafel voor uw ruimte of woning.

VERSCHILLENDE NATUURHOUTSOORTEN VOOR TAFELS

  • Eiken tafels: Eiken tafels ogen zeer vrolijk en staan mooi in uw huis als eettafel. Een tafel van eikenhout nodigt haast uit om eraan te gaan zitten. Wij hebben eikentafels standaard in alle vormen en maten. Kijk gerust in ons assortiment naar de mogelijkheden, afmetingen en bijbehorende prijzen. Ook maatwerk is natuurlijk mogelijk bij eiken tafels.
  • BoomstamtafelsElke boomstam is uniek en hierdoor zijn alle boomstamtafels dat ook. De tafels die wij van boomstammen maken zijn gemaakt van hout dat wij met zorg in Nederland selecteren, zagen, drogen en verzorgen. Onze tafelbladen van boomstamtafels kunnen één- en tweedelig zijn. De tweedelige varianten hebben meer mogelijkheden qua breedte. Een tabel met standaardmaten en prijzen kunnen wij u niet geven van de boomstamtafels. De boomstamtafels zijn namelijk alleen op aanvraag te bestellen. De dikte van het tafelblad is doorgaans zo’n 70 millimeter dik. De tafel wordt aan de onderkant voorzien van metalen strips. Dit om de werking van het hout tegen te gaan.
  • Populieren boomstamtafels: Ook de populieren boomstamtafels zijn erg uniek. Er zullen nooit twee identieke boomstamtafels te zien zijn. De populierenboomstamtafels hebben een lengte die kan variëren tussen een 0,5 en maar liefst 5 meter. De tafels hebben een breedte van tussen de 80 en 110 centimeter. Deze breedte is zelden over de gehele tafel dezelfde afmeting. Dit heeft te maken met het feit dat populieren in het midden smaller zijn dan aan de onderkant en de verdere structuur van de boom.
  • Tafelbladen van oude spoorbielzen: De ‘dwarsliggers’ die onder het treinspoor hebben gelegen en tegenwoordig niet meer gebruikt worden hebben we omgeturnd tot tafelblad. Tafels die van dit materiaal gemaakt zijn hebben een prachtig industrieel karakter. Dit komt mede door het feit dat ze in sommige gevallen voorzien zijn van ronde gaten die zijn overgebleven van hun vorige gebruiksdoeleinden. Indien u dat wenst, kunnen we deze gaten opvullen. De tafelbladen hebben een standaardlengte van 250 centimeter, maar op aanvraag kunnen wij afwijken van deze lengtemaat.
  • Tafelbladen van grenen wagonplanken: Het hout waarvan wij tafels maken van grenen wagonplanken heeft er al een jarenlange dienst als vloer van een goederenwagon opzitten. Wij knappen deze planken volledig op en maken ze helemaal klaar voor hun nieuwe gebruiksdoel. De tafels verkeren bij levering in perfecte staat en verfraaien uw ruimte. Soms hebben de tafels nog enkele zwarte, rode, witte of grijze verfresten van de wagons. Dit geeft de tafel een erg uniek karakter.
  • Tafelbladen van oude Azobe scheepsvloeren: Het hout dat afkomstig is uit oude binnenvaartschepen wordt door ons een nieuw leven als tafel geboden. Dit hout heeft vanwege de vele laad- en loswerkzaamheden al veel meegemaakt en heeft een doorleefd karakter. De tafels van oude Azobe scheepsvloeren hebben een rustig karakter en zijn voor alle ruimtes geschikt.

TAFEL VAN NATUURHOUT ONDERHOUDEN

Wanneer u een tafel van natuurhout aanschaft wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dit doet u voornamelijk door voorzichtig om te gaan met uw tafel. Plaats onderzetters onder hete pannen, frisdrankglazen, bierflesjes en andere voorwerpen die schade kunnen aanrichten vanwege hun warmte of het vocht dat zij bevatten. Verder moet u uitkijken met de luchtvochtigheid in uw ruimte. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is kan uw tafelblad gaan scheuren namelijk. Dit moet u te allen tijde willen voorkomen. Wanneer uw tafel onverhoopt toch vlekken of krassen bevat kunt u deze wegschuren.

TAFEL VAN NATUURHOUT AANSCHAFFEN

Bent u overtuigd van de voordelen die een tafel van natuurhout met zich meebrengt? Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u nog een aantal prangende vragen? Op onze website kunt u terecht voor nog veel meer informatie, maar natuurlijk helpen wij u ook graag met advies op maat. Neem gerust contact met ons op of kom een keer langs.