Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Tafel van echt hout

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel? Wilt u een echte eyecatcher in huis halen? De tafels die wij leveren worden van echt hout gemaakt. Het echte hout dat wij gebruiken wordt zorgvuldig in Nederland geselecteerd, gedroogd, bewerkt en gemaakt tot een prachtig tafelblad. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van echte houten tafels? In dit artikel vertellen we alle mogelijkheden.

WAAROM EEN TAFEL VAN ECHT HOUT?

Waarom u zou moeten kiezen voor een tafel van echt hout? Daarvoor zijn verschillende voordelen te bedenken. Zo brengt een tafel van hout veel sfeer binnenshuis, past een houten tafel in vrijwel elke huiselijke stijl, zijn houten meubels zeer duurzaam, zijn houten tafels tijdloos, kunnen de meeste houten meubelen tegen een stootje en nog veel meer voordelen. Naast tafels maken wij ook verschillende andere meubels van echt hout. Zo hebben wij tv-meubels, kasten, loftdeurenen nog een aantal andere meubels in ons assortiment. Neem gerust een kijkje op onze website.

VERSCHILLENDE HOUTSOORTEN VOOR HOUTEN TAFELS

Voor het produceren van houten tafels gebruiken wij uitsluitend echt hout dat in Nederland is geselecteerd, gedroogd en bewerkt. Aan het einde van de proces verwerken we het hout tot een prachtig tafelblad. De verschillende houtsoorten waarvan wij tafels produceren:

  • BoomstamtafelsOnze boomstamtafels zijn echte eyecatchers en ogen strak en fris. De tafels passen in elke huiselijke stijl en worden door ons aan de onderkant voorzien van metalen strips. Dit om de werking van het hout tegen te gaan. De dikte van deze tafelbladen is doorgaans zo’n 70 millimeter. Over de afmetingen kunnen wij u weinig wijzer maken omdat de tafels, vanwege het feit dat ze zeer uniek zijn, alleen op aanvraag kunnen worden geleverd.
  • Populieren boomstamtafels: Populieren boomstamtafels zijn net even wat spontaner en anders dan normale boomstamtafels. Populieren boomstamtafels hebben vanwege de structuur van de boom een wisselende breedte. Zo kan het voorkomen dat de tafel aan de ene kant 95 centimeter breed is en aan de andere kant een breedte van 105 centimeter heeft. Deze tafels kunnen tussen de halve en maar liefst vijf meter in elke maat geleverd worden. Voor elke ruimte een geschikte populieren tafel dus.
  • Tafelbladen van oude spoorbielzen: De zogenaamde ‘dwarsliggers’ onder het treinspoor zijn de spoorbielzen die wij gebruiken voor prachtige tafelbladen. Dit hout is zeer duurzaam en krachtig. Vanwege de vorige gebruiksdoeleinden bevatten sommige spoorbielsplanken nog enkele ronde gaten. Deze gaten zouden wij voor u kunnen opvullen. De tafels zijn standaard 250 centimeter lang, maar kunnen korter of langer worden gemaakt. De tafels zijn te bestellen met netjes afgewerkte óf natuurlijke buitenkant.
  • Tafelbladen van grenen wagonplanken: Het hout dat wij gebruiken voor tafelbladen van grenen wagonplanken hebben een prachtig karakter. Het hout is zeer bijzonder en heeft van zichzelf een industrieel karakter. Dit wordt versterkt door het feit dat deze tafelbladen nog enkele verfresten van de wagons bevatten. De wagons waren in het zwart, grijs, wit en rood geschilderd. Deze verfresten op de tafel klinkt waarschijnlijk raar, maar geeft een heel leuk karakter aan uw plank. Tafels van grenen wagonplanken zijn er voor verschillende doeleinden en in vele formaten.
  • Tafelbladen van oude Azobe scheepsvloeren: Het hout dat voor deze tafels gebruikt wordt heeft er al een heel dienstverband opzitten. Vanwege de vele laad- en loswerkzaamheden heeft het hout een doorleefd karakter. Wij hebben het hout weer volledig tot bloei laten komen en zorgvuldig behandeld. Onze tafels van oude Azobe scheepsvloeren zijn er in vele formaten.

VERSCHILLENDE ONDERSTELLEN HOUTEN TAFELS

Wanneer u een keuze heeft gemaakt qua tafelblad bent u klaar voor de volgende stap. Het is nu tijd om het gewenste onderstel te kiezen. Dit onderstel kan gemaakt zijn van hout of van metaal. Houten onderstellen zorgen voor een warme uitstraling en zijn wat zwaarder. Hierdoor staat de tafel zeer stevig, maar is het voorwerp lastig te verplaatsen wanneer dit nodig is. Metalen tafels zorgen voor industriële uitstraling en zijn tegenwoordig helemaal in de mode. De vormen van beide ondersteltypes zijn verschillend. Zo zijn er verschillende X-vormige onderstellen die in het midden van de tafel worden geplaatst en N-, H-, U-vormige onderstellen die aan de korte zijdes van de tafel worden neergezet.

TAFELS VAN ECHT HOUT ONDERHOUDEN

Hout is een natuurproduct en moet worden onderhouden. Doet u dit niet dan verkort u de levensduur van uw aanschaf. Het grootste gedeelte van de onderhoudswerkzaamheden is preventief. Zo moet u ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in uw ruimte niet te hoog of te laag is en dat u de tafel niet blootstelt aan grote temperatuurschommelingen. Verder moet u geen hete pannen of glazen met drinken op de tafel zetten zonder onderzetter ertussen. Valt er drinken of een andere vloeistof per ongeluk op uw tafel? Geen groot probleem, maar grijp direct in. Dep de vloeistof met keukenpaper weg en neem de vlek na afloop af met een lichtvochtige doek.

TAFEL VAN ECHT HOUT AANSCHAFFEN

Bent u positief verrast door de vele voordelen die een tafel van echt hout met zich meeneemt? Wilt u graag een houten tafel aanschaffen of heeft u nog een aantal prangende vragen? Op onze site is veel informatie te vinden, maar onthoud: ‘Een beller is sneller’. Vandaar dat u ook gerust kunt bellen voor advies en informatie op maat.