Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Bijzondere tafels

Bent u op zoek naar een tafel voor in uw huis, horecazaak, vergaderruimte, kantoor of andere ruimte? Wilt u graag een tafel die opvalt en anders is dan andere tafels? Woodfarm biedt vele bijzondere tafels aan. Deze tafels verschillen van soort, vorm, onderstel en hebben zelfs de mogelijkheid om maatwerk toe te passen. Bent u geïnteresseerd in bijzondere tafels? In dit artikel vertellen we u alle mogelijkheden.

WAAROM EEN BIJZONDERE TAFEL?

Bijzondere tafels kunnen op heel veel plaatsen staan. Ze zijn geschikt voor alle ruimtes en ogen vanwege hun unieke karakter erg leuk. Heeft u een grote horecazaak of vergaderruimte? Wij kunnen tafels leveren die perfect passen in deze grote ruimtes en ervoor zorgen dat uw zaak of kantoor leuk is aangekleed. Maar ook voor de kleinere ruimtes hebben wij perfect passende tafels. Wilt u een kleine, maar toch karakteristieke, tafel plaatsen in een nu nog leeg hoekje? De mogelijkheden bij ons lopen zeer uiteen.

VERSCHILLENDE SOORTEN TAFELBLADEN

Het blad van een tafel maakt uw tafel tot een bijzondere tafel. Wij kunnen u verschillende soorten bijzondere tafelbladen leveren. Bent u benieuwd welke? We sommen ze even op:

  • Tafelbladen van oude spoorbielzen: Spoorbielzen zijn de zogenaamde ‘dwarsliggers’ die onder het treinspoor liggen. Dit hout is erg sterk en oogt zeer fraai. Van dit materiaal maken bij mooie tafelbladen. Deze tafelbladen worden geschuurd afgeleverd en volledig op maat gemaakt. De standaardlengte van de tafelbladen is 250 centimeter, maar dat kunnen wij dus voor u inkorten. Tafelbladen van oude spoorbielzen bevatten vanwege hun structuur enkele kleine, ronde gaten. Deze gaatjes kunnen wij eventueel voor uw opvullen. De tafels zijn te bestellen met afgewerkte of natuurlijke buitenkant.
  • Boomstamtafels: Tafels van boomstammen zijn altijd uniek. Een tafel die bijzonderder is dan een boomstamtafel bestaat er dan bijna niet kunt u zeggen. De boomstammen die wij leveren zijn in Nederland met zorg geselecteerd, gezaagd en gedroogd. Een boomstamblad kan uit één of twee delen bestaan. Een tafel die uit twee delen bestaat heeft meer mogelijkheden en kan groter, breder en meer op maat worden gemaakt. De tafels worden door ons geschuurd en aan de onderkant voorzien van metalen strips. Deze strips houden de werking van het hout tegen. Boomstamtafels hebben over het algemeen een dikte van zo’n 70 millimeter.
  • Populieren boomstamtafels: Ook de populieren boomstamtafels zijn erg uniek en komen uit Nederland. De populierentafels kunnen qua lengte variëren van een halve tot wel vijf meter. De breedte is doorgaans tussen de 80 en 110 centimeter. De tafelbladen van populieren zijn bijna nooit over de gehele lengte even breed. Dit komt omdat het midden van een populier smaller is dan het onderste gedeelte.
  • Tafelbladen van grenen wagonplanken: De tafelbladen die wij gebruiken hebben er al een jarenlange dienst als vloer van een oude goederenwagon opzitten. Wij selecteren en behandelen deze planken met zorg en maken ze helemaal klaar voor hun tweede leven. Deze tafelbladen hebben een stoer en erg uniek karakter en staan mooi in vrijwel elke ruimte. In sommige gevallen zijn de tafelbladen nog voorzien van wat verf van de wagons. Wij hebben planken die afkomstig zijn uit zwarte, grijze, witte of rode wagons. Naast de mogelijkheid om deze planken te gebruiken als zeer fraai tafelblad kunnen wij van deze wagonplanken ook prachtige loftdeuren maken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
  • Tafelbladen van oude Azobe scheepsvloeren: Deze tafelbladen zijn gemaakt van hout dat afkomstig is van oude binnenvaartschepen. De planken hebben door de vele laad- en loswerkzaamheden een doorleefde uitstraling. Door deze planken met zorg te selecteren en goed te verzorgen geven wij ze een tweede leven. Deze tafelbladen zijn erg unieke en zijn vanwege hun rustige karakter eigenlijk geschikt voor elke ruimte

IN WELKE VORMEN KAN IK EEN BIJZONDERE TAFEL KOPEN?

Bijzondere tafels kunnen op allerlei manieren worden gemaakt. Eigenlijk is vrijwel alles mogelijk. Zo hebben wij vierkante, rechthoekige, ronde, ovalen en driehoekige tafels in ons assortiment. De verschillende vormen geven u de mogelijkheid om altijd een tafel te vinden die perfect past in uw woning, vergaderruimte, horecagelegenheid of wat voor ruimte dan ook. Zo zijn ronde en ovale tafels perfect voor groepen die willen vergaderen of gezellig willen eten. Driehoekige tafels kunnen perfect in een hoek worden geplaatst, terwijl vierkante en ronde tafels mooi staan in grotere ruimtes.

WELKE ONDERSTELLEN ZIJN ER MOGELIJK?

Het onderstel van uw tafel is erg belangrijk. Een mooi onderstel maakt een tafel ‘af’. Bij hebben een aantal houten en maar liefst meer dan 40 metalen onderstellen. Deze onderstellen variëren qua hoogte, breedte, aantal poten, structuur, onderkant en nog veel meer. Het kiezen van het juiste onderstel bij uw tafelblad kan erg lastig zijn. Gelukkig hebben wij veel ervaring en kunnen wij u met onze expertise voorzien van advies op maat.

MAATWERK

Wij kunnen ons voorstellen dat u, wanneer u op zoek bent naar een bijzondere tafel, geïnteresseerd bent in de mogelijkheden qua maatwerk. Dat is gelukkig mogelijk. Wij kunnen de tafel qua grote, breedte, dikte en afwerking volledig ontwikkelen naar uw smaak. Bent u dus op zoek naar een kleine of grote, brede of smalle, dikke of dunne, geschuurde of niet geschuurde tafel? In al deze en nóg veel meer gevallen kunnen wij uw wensenpakket waarmaken.

BIJZONDERE TAFEL KOPEN

Bent u overtuigd van het feit dat u een bijzondere tafel wilt plaatsen in uw woning, kantoor, horecazaak of op een andere plaats? Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor contact op maat.