maten en afmetingen

Ronde tafel welke afmetingen zijn er mogelijk?

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel aanschaffen? Bent u op zoek naar een ronde tafel? Er zitten vele voordelen aan ronde tafels. Wij maken van verschillende materialen prachtige ronde tafels. Deze tafels kunnen in allerlei formaten worden gemaakt. Wilt u meer weten over onze ronde tafels en de afmetingen? In dit artikel vertellen we alle belangrijke informatie.

Waarom een ronde tafel?

Ronde tafels zijn in vergelijking met andere tafels wat minder gangbaar. Vaak komt het niet bij mensen op om een ronde tafel aan te schaffen omdat ze denken dat dit niet past in de ruimte. Dit is echter vaak een misvatting. Ronde tafels zijn zo te maken dat ze eigenlijk in elke ruimte passen. Wilt u een aantal voordelen van een ronde tafel weten? We sommen er een aantal op:

 • Onze ronde tafels zijn volledig op maat te maken.
 • Ronde tafels kunnen met verschillende onderstellen worden afgeleverd.
 • Ronde tafels zijn zeer geschikt voor het voeren van leuke gesprekken of vergaderingen.
 • Ronde tafels ogen zeer verfrissend in een ruimte waar verder nauwelijks organische vormen te vinden zijn.
 • Ronde tafels hebben geen punten waar iemand zich aan kan stoten.
 • Ronde tafels zijn een perfect voorbeeld van efficiënt ruimtegebruik.

Verschillende materialen ronde tafels

Simpelweg kunnen wij van al onze houtsoorten een ronde tafel maken. Deze tafels kunnen ook nog eens in allerlei afmetingen gemaakt worden. Wij maken van de volgende materialen tafels:

 • Eikenhout: Wij hebben verschillende soorten eikenhout is ons assortiment. Denk hierbij aan nieuw, oud, ruig, thermisch of geborsteld eikenhout. Van al deze houtsoorten hebben wij zowel rechthoekige als ronde tafels.
 • (Populieren) Boomstamtafels: Deze tafels zijn zeer uniek. Er zullen nooit twee identieke exemplaren te vinden zijn. Wij maken deze tafels uitsluitend op aanvraag en kunnen vrijwel alle vormen fabriceren.
 • Spoorbielsplanken: Van planken die jarenlang onder het treinspoor hebben gelegen maken wij prachtige tafelbladen. Deze tafels hebben nog enkele overblijfselen van hun vorige gebruiksdoeleinden. Hierdoor ogen de tafels van zichzelf al industrieel.
 • Grenen wagonplanken: Dit hout heeft jarenlang is vloer van een goederenwagon gediend. Het hout heeft een oude look en in meer of mindere maten nog enkele verfresten van de wagons. Hierdoor zijn de tafels zeer fraai en eigenzinnig.
 • Oude scheepsvloeren: Door de vele laad- en loswerkzaamheden hebben deze tafels een doorleefd karakter. Tafels van deze oude binnenvaartschepen stralen warmte en rust uit. Ook van dit materiaal maken wij verschillende vormen meubels.

Afmetingen ronde tafels

Ronde tafels zijn een voorbeeld van efficiënt ruimtegebruik. De tafels zijn in verschillende formaten te bestellen. Sommige tafels, zoals die van eikenhout, hebben wij standaard als ronde vorm in ons assortiment. Anderen zijn alleen op aanvraag te bestellen. Wij kunnen tafels met een doorsnede van 40 tot wel 180 centimeter maken. Voor elke ruimte is er dus een geschikte ronde tafel te maken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Ronde tafel aanschaffen

Wilt u graag een ronde tafel aanschaffen? Bent u tevreden over dat wat u gelezen heeft of wilt u graag nog extra informatie ontvangen? In beide gevallen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor advies op maat.

Dyrene Lambregtse
Dyrene Lambregtse
"Helemaal top. Wij zijn heel blij!"
Lees verder
Ontspannen sfeer, mooie houten balken en planken en een geweldige service. Dat alles ook nog eens voor een écht goede prijs vergeleken met andere houthandelaars. Helemaal top, wij zijn heel blij!
Gert Jan Stevens
Gert Jan Stevens
Hele gave producten! Super blij mee.
Lees verder
Wat een super gave producten! Wij zijn heel blij met onze tafel en kast.
Previous
Next
Scroll naar top