Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Tafels met oude look

Bent u op zoek naar nieuwe meubels voor in uw huis of op een andere plek? Wilt u graag meubels met een oude look in huis halen? Meubels die een oude uitstraling hebben ogen zeer sfeervol en warm. U haalt hiermee de gezelligheid in huis dus. Wilt u alles weten over onze meubels met een oude look? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten over deze fraaie meubels.

WAT ZIJN TAFELS MET EEN OUDE LOOK?

Meubels met een oude look worden op verschillende manieren omschreven. Vintage, old look en nostalgisch zijn enkele termen die vaak voor deze meubels gebruikt worden. Meubels met een oude look zijn zelf te maken, maar kunnen ook door ons worden afgeleverd. Dit scheelt u werk. Meubels met een oude look zijn doorgaans van hout. Hoe donkerder het hout, hoe ouder de look van het meubel is. Een groot voordeel van meubels met een oude uitstraling hebben als groot voordeel dat ze in vrijwel elke huiselijke stijl passen. Wij hebben oud hout in ons assortiment. Daarover vertellen we u hieronder meer.

TAFELBLADEN MET EEN OUDE LOOK

  • Oud eiken: Wij hebben in onze shop verschillende tafels die gemaakt zijn van oud eikenhout. Dit hout is donker, robuust en heeft een zeer oude look. Onze standaardmaten gaan tot wel drie meter, maar op aanvraag is een langere tafel ook nodig. De dikte van onze bladen is zo’n 50 millimeter.
  • BoomstamtafelsBoomstamtafels zijn zeer uniek. Er zullen nooit twee identieke boomstamtafels bestaan. De tafels worden door ons enkel op aanvraag gemaakt. Standaard hebben deze tafel geen oude look, maar het feit dat wij ze enkel op aanvraag leveren zorgt ervoor dat er veel mogelijk is.
  • Populieren boomstamtafels: Onze populieren boomstamtafels lijken erg op de hierboven genoemde categorie, maar zijn net wat anders. Populieren zijn in het midden van de boom namelijk dunner dan aan de onderkant van de boom. Dit zorgt ervoor dat de breedte van de tafel ook varieert over de lengte. Dit geeft de tafel een leuk aanzicht. Ook populieren boomstamtafels maken wij uitsluitend op aanvraag. Wilt u deze tafel bestellen met een oude look? Geef dit dan aan.
  • Spoorbielsplanken: De ‘dwarsliggers’ die jarenlang onder het treinspoor hebben gelegen worden door ons opgeknapt en klaargemaakt voor hun nieuwe bestaan. De tafels hebben door weer en wind onder het treinspoor gelegen en nog wat littekens van hun vorige gebruiksdoeleinden. Inmiddels zijn de tafelbladen in perfecte staat, maar hebben ze toch een oud karakter. Wilt u deze tafels wat donkerder? Vraag gerust naar de mogelijkheden.
  • Grenen wagonplanken: Deze houten planken hebben jarenlang als vloer van een goederenwagon gediend. De planken hebben van zichzelf een oude uitstraling en bevatten zelfs nog enkele verfresten vanuit de wagons. Dit klinkt misschien gek, maar ziet er juist heel mooi uit. Deze tafels zijn een schoolvoorbeeld van meubels met een oude look of industriële meubels.
  • Oude scheepsvloeren: De vloeren van oude binnenvaartschepen zijn veel gebruikt vanwege de vele laad- en loswerkzaamheden. Het hout heeft hierdoor een oud karakter en oogt zeer doorleefd. Perfect voor mensen die op zoek zijn naar tafels met een oude uitstraling.

ANDER MEUBILAIR MET OUDE LOOK

Naast tafels hebben wij nog andere meubels met een prachtige oude look. Welke meubels dit zijn? Daarvoor kunt u even een kijkje nemen op onze website. Wij hebben onder andere tv-meubels, dressoirkasten, wastafelkommen en loftdeuren in ons assortiment. Weet u niet wat een loftdeur is? Dit is een schuifdeur die wij zwevend voor een kast ophangen. De deur schuift voor de muur langs waardoor hij altijd in het zicht is. Al deze meubels ogen allemaal prachtig en beschikken over een oude look. Wilt u meer informatie over deze meubels? Neem gerust een kijkje of trek ons eens aan de mouw.

MEUBELS EEN OUDE LOOK GEVEN

Heeft u al mooie meubels in huis en wilt u deze een oude look geven? Dit is zeker mogelijk. Van vrijwel elke houtsoort is een meubel met oude uitstraling te maken. We zullen u beknopt uitleggen hoe u dit voor elkaar kan krijgen:

  • Haal de juiste verf, schuurpapier en eventueel afbijt in huis. De verf die u kunt gebruiken kan varieren van grondverf, white- of greywash verf, zijdeglans verf of krijtverf. Kies zelf uw favoriet.
  • De afbijt is noodzakelijk indien uw meubelstuk is voorzien van een beschermende laklaag. Deze laag zal er namelijk voor zorgen dat de verf niet goed kan worden opgenomen. Verwijder deze laag met afbijt. Heeft uw meubelstuk geen laklaag? Dan is afbijt logischerwijs niet nodig.
  • Ontvet het meubelstuk met schoonmaakmiddel en laat het voorwerp vervolgens drogen.
  • Doe de verf in een bakje en begin met verven. Door ervoor te kiezen om bepaalde plekken wat minder te voorzien van verf draag je extra bij aan de oude look. Laat de tafel na het verven goed drogen en kijk of je het gewenste resultaat hebt. Nog niet tevreden? Ga nog een keer met de kwast aan de gang.