Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Ruige en stoere tafel kopen: tips, inspiratie en ideeën

Wilt u graag een nieuwe tafel voor in uw huis, op uw werkplek of ergens anders? Wilt u graag een tafel met een stoere uitstraling? Bij ons bent u aan het juiste adres voor ruige tafels die zeer goed staan in vrijwel elke ruimte. Bent u benieuwd naar de voordelen en eigenschappen van deze tafels? In dit artikel vertellen we u alles over ruige tafels.

WAT IS EEN RUIGE TAFEL?

Een ruige tafel kan gemaakt zijn van vele materialen en is ruig om een aantal redenen. Zo worden de tafels bewust niet tot in de perfectie glad en recht gemaakt. Ook bevatten de tafels kieren, gaten noesten en hoogte verschillen. Al deze factoren dragen bij aan het ruige en grove uiterlijk van de tafelbladen. De dikte van de tafelbladen en het onderstel is ook bepalend voor de ruigheid. Ruige tafels hebben over het algemeen een wat dikker tafelblad en een stevig houten of metalen onderstel.

WAARVOOR IS EEN RUIGE TAFEL GESCHIKT?

Ruige tafels zijn er in verschillende kleuren en passen eigenlijk in alle ruimtes. Zo is een ruige tafel perfect voor in uw woon- of eetkamer, kan u aan een ruige tafel zeer goed werken vanwege de stevigheid, is een ruige tafel perfect voor wacht- of vergaderruimtes op uw bedrijf en zijn er nog talloze andere situaties te bedenken voor een ruige tafel. De tafels hebben een aantal voordelen:

  • Vanwege hun grofheid zijn ruige tafels bestendig tegen een stootje.
  • Ruige tafel passen bij elke stijl.
  • Ruige tafels kunnen worden voorzien van vele verschillende onderstellen.
  • Ruige tafels zijn over het algemeen eenvoudig te onderhouden.
  • Ruige tafels zijn stevig en hebben veel draagkracht.

VAN WELKE MATERIALEN WORDEN RUIGE TAFELS GEMAAKT?

Ruige tafels worden door ons gemaakt van in Nederland geselecteerd hout. Dit hout wordt door ons met zorg bewerkt en geleverd en verschijnt altijd in perfecte staat bij u. De materialen waarvan wij ruige tafels maken zijn:

  • Eiken: Onze ruige eikentafels zijn gemaakt van oud en zeer fraai eikenhout. De bladdikte is minimaal 50 millimeter. De tafels hebben een mooie en ruige uitstraling vanwege de kieren en hoogteverschillen. De tafels kunnen tot wel 3 meter lang worden geleverd.
  • Boomstamtafels: Onze boomstamtafels hebben een grof blad. Dit grove blad geeft een stoere en ruige uitstraling. De tafels zijn eendelig en tweedelig te fabriceren. Tweedelige varianten zijn breder en lijken daarmee nog wat grover.
  • Populieren boomstamtafels: Populieren boomstamtafels zijn nooit over de gehele linie even breed. Dit komt vanwege het feit dat een populier aan de onderkant breder is dan in het midden van de boom. Een populieren boomstamtafel heeft een breedte die varieert van 90 tot 110 centimeter. Deze breedteverschillen, de dikte en de afwerking van het blad geven de tafel een ruige uitstraling.
  • Grenen wagonplanken: Het hout dat wordt gebruikt van tafelbladen van grenen wagonplanken heeft er al heel wat dienstjaren opzitten. Het hout wordt door ons volledig opgeknapt en bewerkt tot een mooi en ruig tafelblad. De bladen zijn soms zelfs nog voorzien van wat verfresten van de wagons. Dit klinkt misschien gek, maar geeft een extra dimensie aan de ruige uitstraling van de tafel.
  • Azobe scheepsvloeren: De vele laad- en loswerkzaamheden hebben deze houten planken een prachtig doorleefd karakter bezorgd. Wij hebben de planken volledig opgeknapt en klaargemaakt voor hun nieuwe levensfase. De planken zijn ruig en ogen zelfs erg industrieel. Precies wat u zoekt dus!

VERSCHILLENDE VORMEN RUIGE TAFEL

Afhankelijk van de grote van uw gezin of de doeleinden die u heeft voor uw tafel kunt u een vorm kiezen. Wij kunnen eigenlijk elke vorm maken. Zo kunt u een vierkante, rechthoekige, ronde, ovale of driehoekige tafel kiezen. Een ronde tafel is zeer geschikt voor vergaderingen en andere besprekingen, maar is niet geschikt voor elke ruimte. Weeg dus zorgvuldig uw keuzes af en vraag ons om advies wanneer u er niet uitkomt.

VERSCHILLENDE ONDERSTELLEN RUIGE TAFEL

Om het de tafel af te maken is het onderstel zeer belangrijk. Wij hebben houten en metalen tafels in ons assortiment. Houten tafels zorgen voor een neutrale uitstraling van uw tafel en zijn er in verschillende vormen. Metalen onderstellen zorgen voor een industrieel uiterlijk en zijn er in H-, U-, N-, A- en X-vormen. Kijk gerust rond op onze site om de verschillende onderstellen te zien. Ook hierover adviseren wij u graag.

ONDERHOUD RUIGE TAFEL

Wanneer u een ruige tafel heeft aangeschaft wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk in goede staat houden. Ruige tafels hebben weinig onderhoud nodig vanwege de stevigheid, maar moeten wel beschermd worden tegen vocht en temperatuurverschillen. Houdt de luchtvochtigheid van uw ruimte dus in de gaten en plaats geen hete pannen op de tafel. Wanneer er vloeistoffen op uw tafel vallen kunt u deze het beste direct verwijderen met keukenpapier en vervolgens afnemen met een licht vochtige doek.

RUIGE TAFEL AANSCHAFFEN?

Bent u enthousiast over ruige tafels en wilt u er graag één aanschaffen? Heeft u een aantal prangende vragen? U kunt ten alle tijden geheel vrijblijvend contact met ons opnemen of langskomen op onze zaak voor vrijblijvend advies op maat.