Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Wat is een kloostertafel?

Bent u op zoek naar een mooie, robuuste en sterke tafel voor in uw woning, kantoorpand of op een eventuele andere plek? Heeft u al gehoord van een kloostertafel, maar weet u niet precies wat een kloostertafel is? Kloostertafels zijn sterke en robuuste tafels met een stoer en doorleefd uiterlijk die in meerdere inrichtingsstijlen perfect passen. Wilt u alles weten over kloostertafels? Lees dan dit artikel.

WAT IS EEN KLOOSTERTAFEL?

De naam van een kloostertafel komt van het feit dat deze tafels altijd in en rondom kloosters stonden. Monniken werkte uren per dag aan deze tafels. Omdat zij zoveel aan deze tafels zaten te werken wilden zijn een stevige, robuuste en sterke tafel. Doordat zij zoveel aan de tafel zaten en de tafel gebruikten voor vele klusjes kreeg de tafel na verloop van tijd een doorleefd karakter. Een kloostertafel is vaak een wat grotere tafel. Doorgaans bieden kloostertafels plaats aan minstens 6 personen en vaak nog wel meer dan dat.

onderstel kloostertafel

HOE ZIET EEN KLOOSTERTAFEL ERUIT?

Een kloostertafel is van oudsher van eikenhout, maar is tegenwoordig ook in varianten van teak of grenen. Een kloostertafel heeft een doorleefd karkater en is vaak wat donker van kleur. Dit draagt namelijk bij aan het doorleefde karakter van de tafel. Verder heeft een kloostertafel een kenmerkende tafelpoot. Deze massieve poten zijn erg typisch en herkenbaar. Net als de poten is ook het tafelblad van een kloostertafel dik. Hierdoor is de tafel robuust en stevig.

KLOOSTERTAFEL AANSCHAFFEN

Lijkt het u mooi om een kloostertafel in huis te hebben? Zou u graag een kloostertafel van Woodfarm willen hebben? Wij hebben meerdere kloostertafels die wij volledig op maat voor u kunnen maken. Wij leveren onze prachtige tafels in Nederland en België. Wilt u meer weten over onze kloostertafels? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend eens contact met ons op of kom eens langs bij ons in Werkendam!