Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Boomstamtafel behandelen: hoe doe je dat?

Heeft u een boomstamtafel of bent u geïnteresseerd om er één aan te schaffen? Bent u benieuwd naar hoe u een boomstamtafel moet behandel om in perfecte staat te houden? Een tafel van boomstamhout is een natuurproduct en heeft verzorging nodig. Wilt u weten hoe u een boomstamtafel moet onderhouden en behandelen? In dit artikel voorzien we u van vele tips en advies op maat.

WAAROM EEN BOOMSTAMTAFEL ONDERHOUDEN?

Een boomstamtafel is een natuurproduct dat gemakkelijk vocht en vuil opneemt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen en daarvoor moet u uw tafel goed onderhouden. Dit doet u door zuinig om te gaan met uw boomstamtafel en goede verzorging toe te passen. Zo heeft u een tafel met een lange levensduur die altijd in perfecte staat verkeert. Hoe u uw boomstamtafel moet onderhouden? Dat vertellen we hieronder.

HOE BEHANDEL IK EEN BOOMSTAMTAFEL?

De boomstamtafel die u door ons laat afleveren kunnen ook door ons worden behandeld. Wij kunnen de tafel voorzien van matte blanke lak waardoor uw tafel beschermd is tegen veel vormen van vuil en vocht. De tafel kan dan enkele jaren er tegenaan. We rekenen hiervoor zo’n 60 Euro per vierkante meter en nemen u veel zorgen weg. Daarnaast worden onze tafels volledig geschuurd en voorzien van metalen strips om de werking van het hout tegen te gaan. Maar hoe behandel je een boomstamtafel? We geven u een aantal tips:

  • Zet uw tafel eens per 2 à 3 jaar in de olie. Zo zorgt u dat uw tafel beschermd blijft tegen vocht en vuil.
  • Maak natte plekken of kringen zo snel mogelijk droog met keukenpapier.
  • Maak de tafel regelmatig schoon met een lichtvochtige doek en groene zeep.
  • Toch vlekken of vuil in uw tafel? Schuur deze weg.
  • Bescherm uw tafel tegen een te hoge luchtvochtigheid. Dit kan scheuren in het hout veroorzaken.

Naast deze onderhoudsmogelijkheden dient u voorzichtig om te gaan met uw tafel. Dit doet u door uw tafel in een ruimte te plaatsen waar geen plotselinge temperatuurschommelingen plaatsvinden. Verder moet u uitkijken met hete pannen en glazen drinken. Plaats onderzetters onder pannen, glazen, bierflesjes en andere voorwerpen die heet zijn of vocht bevatten.

WELKE OLIE VOOR EEN BOOMSTAMTAFEL?

Wanneer u ervoor kiest om uw tafel door ons te laten beschermen dan wordt uw tafel voorzien van matte blanke lak van Ciranova. Wij raden u ook aan om dit product te gebruiken. Het verlengd de levensduur van uw tafel met vele jaren. Matte blanke lak van Ciranova is op onze website te bestellen en bevat een duidelijke gebruiksaanwijzing. Zo weet u precies wat u moet doen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.