Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Meubels met oude look

Bent u op zoek naar meubilair voor in uw huis of andere ruimte? Wilt u graag meubels met een oude look? Door te kiezen voor een meubelstuk met een oude uitstraling haalt al de sfeer en warmte in huis. Meubels met een oude look zijn doorgaans gemaakt van hout. Wilt u graag meer weten over de meubels met een oude uitstraling? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

WAT ZIJN MEUBELS MET EEN OUDE LOOK?

Vintage, old look en nostalgisch het zijn een aantal termen die met regelmaat voorkomen voor meubels met een oude look. Deze meubels zijn zeer populair en hebben een aantal voordelen. Een groot voordeel is dat meubels met een oude uitstraling passen in vrijwel elke huiselijke stijl. Meubels met een oude uitstraling zijn doorgaans gemaakt van hout. Hoe donkerder het hout, hoe ouder het hout lijkt. Wij hebben kasten, tv-meubels, tafels en ander meubilair in ons assortiment. Wilt u hier meer over weten? Lees dan vooral even verder.

MATERIALEN WAARVAN WIJ MEUBELS MAKEN

Wij maken tafels, kasten, tv-meubels, loftdeuren en andere meubels van verschillende houtsoorten. Alle houtsoorten zijn in een zekere zin te creëren met een oude look. De houtsoorten die wij gebruiken voor meubels met een oude look zijn:

 • Oud eikenhoutOns oud eikenhout is een schoolvoorbeeld van hout met een oude uitstraling. Het hout is wat donkerder en ruiger dan andere houtsoorten. Wij hebben tafels in verschillende vormen en maten en ander meubilair van oud eikenhout in ons assortiment.
 • Boomstamtafels: Onze boomstamtafels zijn zeer uniek. Deze tafels lijken van zichzelf niet op meubilair met een oude look, maar zijn wel zo te maken. Wij leveren boomstamtafels uitsluitend op aanvraag en kunnen vrijwel elke lengte- of breedtemaat produceren. Wilt u een boomstamtafel met een oude look? Vraag gerust naar de mogelijkheden.
 • Populieren boomstamtafels: Wat voor de boomstamtafels van hierboven geldt, is ook van toepassing op onze populieren boomstamtafels. Wij kunnen de tafels zo fabriceren dat ze een prachtig verouderd karakter krijgen.
 • Spoorbielsplanken: Het hout dat jarenlang onder het treinspoor heeft gelegen heeft van zichzelf een oude look. Dit komt door de littekens die de vorige gebruiksdoeleinden hebben veroorzaakt.
 • Grenen wagonplanken: Dit hout heeft jarenlang als vloer van een goederenwagon gediend. Het hout is in meer of mindere mate nog voorzien van verfresten van de wagons. Het hout is donker en lijkt zeer oud en industrieel, maar verkeert nog in topconditie.
 • Oude scheepsvloeren: Door de vele laad- en loswerkzaamheden hebben deze planken een doorleefd karakter. Precies waarnaar u op zoek bent dus. Wij maken verschillend meubilair van deze tafels.

KASTEN, TV-MEUBELS, LOFTDEUREN EN ANDER MEUBILAIR MET OUDE LOOK

Meubels met een oude look verfraaien vrijwel elke ruimte. De producten die wij leveren zijn gemaakt van zeer duurzaam hout. Wij hebben de volgende meubels in ons assortiment:

 • Dressoirkasten: Onze dressoirkasten zijn in verschillende maten beschikbaar. De kasten zijn handig, overzichtelijk en zijn een echte eyecatcher.
 • Tv-meubels: De tv-meubels van ons zijn van verschillende materialen te maken. Wij hebben prachtige voorbeelden van spoorbielsplanken, maar kunnen eigenlijk van elke houtsoort een tv-meubel maken op aanvraag.
 • Loftdeuren: Wat een loftdeur is? Dit is een schuivende kastdeur die zwevend wordt opgehangen. De loftdeuren zijn gemaakt van hout met een oude look en worden voor de kasten langs geschoven. Zo zijn de deuren altijd in het zicht.
 • Wastafelkommen: Ook wastafelkommen behoren tot ons assortiment. Deze kommen zijn gemaakt van natuursteen en passen in elke badkamer. De waskommen zijn een prachtige aanvulling voor uw badkamer.

MEUBELS EEN OUDE LOOK GEVEN

Heeft uw woning al mooi meubilair en wilt u deze een oude look geven? Dat kan goed. Vrijwel elk meubelstuk is zo te maken dat het voldoet aan uw eisen. We zullen u beknopt uitleggen hoe u dit voor elkaar kan krijgen:

 • Haal de juiste verf, schuurpapier en eventueel afbijt in huis. De verf die u kunt gebruiken kan varieren van grondverf, white- of greywash verf, zijdeglans verf of krijtverf. Kies zelf uw favoriet.
 • Afbijt is enkel nodig wanneer uw meubelstuk een beschermde laklaag heeft. Door deze laklaag zal de verf niet goed te uiting komen. Verwijder deze laag dus met afbijt. Heeft uw meubelstuk geen laklaag? Dan is de afbijt niet nodig.
 • Ontvet uw meubelstuk met schoonmaakmiddel en een dikke doek. Laat de tafel vervolgens even drogen.
 • Doe de verf in een bakje en begin met verven. Kies ervoor om bepaalde plekken wat minder te voorzien van verf en draag zo extra bij aan de oude look. Laat de tafel na het verven goed drogen en kijk of je het gewenste resultaat hebt. Nog niet tevreden? Ga nog een keer met de kwast aan de gang.