Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Het verschil tussen buiten en binnen tafel

Bent u op zoek naar een tafel voor in uw huis of in de tuin? Vraagt u zich af wat het verschil is tussen een binnen en buitentafel? In principe kan elke tafel zowel binnen als buiten staan. Een belangrijke noot bij deze constatering is dat een tafel wel moet worden beschermd tegen de verschillende factoren van de buitenlucht. Hoe dit moet en wat u hierover moet weten vertellen wij allemaal in dit artikel.

WERKEN VAN HET HOUT TEGENGAAN

Een tafel die jarenlang binnen heeft gestaan kan zeker buiten worden geplaatst. Wel moet u met een bepaalde zaken rekening houden. Zo kan een tafel die al lange tijd binnen heeft gestaan uitgedroogd zijn en door de luchtvochtigheid van buiten weer vol in werking treden. Dit kan de levensduur van de tafel aantasten. Door metalen strips aan de onderkant van de houten planken te bevestigen zorgt u ervoor dat deze werking minimale gevolgen zal hebben. De metalen strips zijn, indien u ze goed vastschroeft, niet zichtbaar en zullen dus geen effect hebben op het karakter van uw tafel.

BESCHERMING TEGEN VOCHT

Een tafel die buiten wordt geplaatst moet worden beschermd. Doet u dit niet dan kan de tafel gaan scheuren. Het beschermen kan met olie of lak. De meest oliën die voor tafels worden gebruikt zijn geschikt voor tafels die buiten staan. Controleer dit goed. Wanneer u uw tafel wilt voorzien van olie dient u de tafel grondig schoon te maken, te schuren en meermaals te voorzien van olie. Tussen de oliebehandelingen door dient u de tafel af te nemen met een dikke, droge en schone doek. Wij raden aan om de olie eens per twee jaar aan te brengen aan de tafel. Zo blijft uw tafel zo lang mogelijk in goede staat.

BESCHERMING TEGEN UV-STRALING

Een tafel die veelvuldig in de zon staat kan gaan verkleuren. Dit komt door de vele Uv-straling die buiten plaatsvindt. Dit is tegen te gaan door een afdekvlies over de tafel te leggen, maar dat heeft ook nadelen. Zo kan een afdekvlies ervoor zorgen dat er vocht tussen het vlies en de tafel blijft zitten. Dit is slecht voor de levensduur van de tafel. Wanneer u uw tafel in de olie zet moet u controleren of uw olie ook beschermd tegen Uv-straling. Dit kan grote problemen oplossen.