mangohout

Wat is mangohout

Bent u op zoek naar houten tafels of ander meubilair van hout? Hoort u anderen wel eens praten over mangohout en wat u niet wat voor houtsoort dit is? Mangohout is een in populariteit toenemende houtsoort die gebruikt wordt voor het maken van allerlei meubelen. Wilt u weten wat mangohout is en waarvoor het zoal gebruikt wordt? In dit artikel leggen we alles uit.

Wat is mangohout?

Het kan zijn dat er bij mangohout niet direct een belletje gaat rinkelen. Dit komt dan omdat het nog niet een heel veel voorkomende houtsoort is voor meubilair, maar mangohout wordt de laatste jaren wel aanzienlijk vaker gebruikt. Mangohout is, zoals de naam al doet vermoeden, het hout dat afkomstig is van een mangoboom. Dit hout heeft een zeer warme uitstraling en heeft zeer wisselende structuren. Het hout is massief en heeft een robuuste uitstraling. Het kan zijn dat er een gelige gloed over het hout zit. Dit maakt een tafel van mangohout zeer uniek. Mangohout komt doorgaans van bomen die groeien in Zuidoost-Azië en Australië. In Nederland zijn bijna alle meubels van mangohout gemaakt van hout dat afkomstig is uit landen zoals India.

Waarom meubels van mangohout kopen?

Voor het kopen van een meubelstuk van mangohout kunnen verschillende redenen zijn. We noemen is aantal redenen:

  • Mangohout is zeer duurzaam. Het product kan jarenlang mee en wordt op een voor het milieu verantwoorde manier gemaakt.
  • Mangohout is robuust en past bij diverse stijlen. Zo is een meubel van mangohout geschikt voor industriële stijlen, maar ook allerlei andere stijlen passen goed bij mangohout.
  • Mangohout is een betaalbare houtsoort en wordt gebruikt voor allerlei meubels. Zo is het dus mogelijk om meerdere meubels van mangohout met elkaar te matchen.

Mangohouten meubels onderhouden

Mangohout is een product dat goed tegen een stootje kan en een jarenlange levensduur heeft. Maar elke houtsoort moet natuurlijk worden beschermd tegen vocht en vuil. Dit kan met een speciale lak, olie of andere producten. Wij raden aan om een tafel van mangohout te voorzien van een tafelkleed wanneer u feestjes geeft of (klein)kinderen over de vloer krijgt. Het gebruik van onderzetters bij hete pannen en frisdrankglazen of bierflesjes raden wij ook zeer aan. Wanneer u gaat eten is het verstandig om wederom een tafelkleed of placemats op de tafel te leggen. Zo zorgt u ervoor dat een klein ongelukje geen gevolgen zal hebben voor uw tafel.

Meubels van mangohout

Van mangohout worden prachtige en vele verschillende meubels gemaakt. Denk hierbij aan prachtige tafels die allerlei verschillende onderstellen kunnen hebben, tv-meubels, kasten, dressoirs, bureaus en nog allerlei andere meubelen. Mangohout oogt zeer vrolijk en dus zal elke ruimte opknappen van een aantal mangohouten meubels.

Dyrene Lambregtse
Dyrene Lambregtse
"Helemaal top. Wij zijn heel blij!"
Lees verder
Ontspannen sfeer, mooie houten balken en planken en een geweldige service. Dat alles ook nog eens voor een écht goede prijs vergeleken met andere houthandelaars. Helemaal top, wij zijn heel blij!
Gert Jan Stevens
Gert Jan Stevens
Hele gave producten! Super blij mee.
Lees verder
Wat een super gave producten! Wij zijn heel blij met onze tafel en kast.
Previous
Next
Scroll naar top