Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Houten tafel opknappen: tips en aandachtspunten

Heeft u een houten tafel en heeft dit meubel onverhoopt beschadigingen opgelopen? Wilt u weten of het mogelijk is om een houten tafel weer op te knappen? Hout is een natuurproduct en kan beschadigen wanneer het niet op de juiste manier beschermd is. Houten tafels zijn na het oplopen van beschadigingen, vlekken en krassen gelukkig wel weer op te knappen. Zo kunt u een tafel weer als nieuw maken. Wilt u weten hoe dit moet?

WAAROM EEN HOUTEN TAFEL OPKNAPPEN?

Wanneer u een houten tafel in huis heeft dan wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het hout dat wij gebruiken is zeer duurzaam en daardoor kunnen de tafels ook jaren mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus kan het gebeuren dat de tafel beschadigingen oploopt. Nou kan een tafel wel tegen een stootje en dus beschadigd een tafel niet snel. Zeker niet als u de tafel beschermd. Hier vertellen we later meer over. Wanneer een tafel krassen, vlekken of andere onwenselijkheden heeft opgelopen zult u natuurlijk even balen. Gelukkig kunt u hier wat aan doen. Zo heeft u na een opknapbeurt weer een tafel als nieuw en kunt u weer ongestoord genieten van uw meubelstuk

KRASSEN IN DE TAFEL? GEBRUIK WALNOTEN!

Het klinkt misschien gek, maar walnoten zijn een goede manier om krassen uit een tafel te halen. Kraak de walnoot open en gebruik enkel het nootje. Boen met het nootje over de krassen heen. Als het goed is ziet u dat er olie uit het nootje komt. Laat deze olie opdrogen. De krassen nemen de olie op waardoor elke kras gecamoufleerd wordt. Daarnaast zorgt de olie voor een mooie glans. Zijn de krassen nog niet helemaal weg? Voer de handeling gerust nog een aantal keren uit.

TAFEL SCHUREN

Wanneer de krassen de diep zijn of de tafel vlekken bevat dan is het een idee om de tafel te schuren. Dit moet u niet te vaak doen, maar kan een enkele keer natuurlijk geen kwaad. Wilt u weten hoe u een tafel moet schuren? We geven een aantal tips.

  • Kijk hoe de tafel beschermd is. Zit er een laklaag, olie of verf op de tafel? Verwijder dit als eerst.
  • Maak de tafel helemaal schoon en laat het voorwerp even drogen.
  • Schuur eerst met een zwaar korrelig schuurpapier en werk de tafel met zorg af met een lichtkorrelig papier.
  • Neem de tafel af en kijk of je het gewenste resultaat hebt geboekt.
  • Maak de tafel schoon en bescherm de tafel vervolgens met lak, olie of andere mogelijkheden.

TAFEL BESCHERMEN

Het beschermen van een tafel kan op verschillende manieren. Zo kan je een laklaag aanbrengen aan je tafel. Deze harde en ietwat dikke lagen zijn een zeer goede manier om de tafels te beschermen. Nadeel is dat een kras uit de laklaag lastig te verwijderen is en dat een laklaag ervoor zorgt dat de charme van een houten tafel verdwijnt. Om dat te voorkomen kunt u uw tafel in de olie zetten. Olie werkt goed tegen vlekken, vocht en kleine beschadigingen, maar minder goed tegen krassen. Een andere manier om uw tafel te beschermen is om gebruik te maken van onderzetters, placemats en tafelkleden.