Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Wat is een spoorbiels plank

Bent u op zoek naar karakteristiek hout voor het maken van een fraai meubelstuk? Wilt u hout gebruiken als versiering en wilt u hout dat in het oog springt? Het kan zijn dat u nog nooit heeft gehoord van oude spoorbiels planken. Dit hout is perfect om verschillende meubels van te maken en maakt van alle producten een ware eyecatcher. Wilt u alles weten over spoorbiels planken? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

WAT IS EEN SPOORBIELS PLANK?

De zogeheten ‘dwarsliggers’ die jarenlang onder het treinspoor hebben gelegen worden momenteel door ons gebruikt voor het maken van ronde, vierkante en ovale tafels en voor andere meubels zoals tv-meubels, kasten en loftdeuren. Wij selecteren de spoorbiels planken die wij gebruiken met zorg en laten ze vervolgens drogen, bewerken het hout en maken er prachtige meubels van. Al het hout dat wij gebruiken is afkomstig uit Nederland. Spoorbielshout is zeer massief en heeft een industrieel karakter. Dit komt mede door het feit dat de spoorbiels planken nog wat ‘littekens’ van hun vorige gebruiksdoeleinden bevatten. Zo hebben de planken nog enkele ronde gaten, die wij eventueel kunnen opvullen. Spoorbiels hout is zuur duurzaam. Uw meubels kunnen dus jarenlang mee.

TAFELS VAN SPOORBIELS PLANKEN

De tafels die wij maken van oude spoorbiels planken zijn in allerlei afmetingen te bestellen. Wij hebben rechthoekige, ronde en ovale tafels van spoorbiels hout. Zo hebben wij horeca-, salon-, eet- en vergadertafels. Op onze site kunt u de diverse tabellen vinden met afmetingen en bijbehorende prijzen. De tafels van spoorbiels hout kunnen worden geleverd met een houten of een metalen onderstel. Met een houten onderstel heeft de tafel een zeer warme uitstraling. Een metalen onderstel zorgt voor een industrieel karakter.

MEUBELS VAN SPOORBIELS HOUT

Maar naast tafels hebben wij natuurlijk ook ander meubilair van spoorbiels hout. Zo hebben wij tv-meubels in verschillende formaten, verschillende kasten en loft deuren van oude spoorbiels planken. Wat loft deuren zijn? Dat zijn schuifdeuren die wij zwevend ophangen. Bijvoorbeeld voor kasten. De deuren schuiven voor de muur langs waardoor de fraaie deuren altijd in beeld zijn.

SPOORBIELS PLANKEN AANSCHAFFEN

Maar naast alle genoemde meubelstukken kunt u spoorbiels planken ook los aanschaffen. Wij hebben al regelmatig gezien dat mensen zelf meubilair van spoorbiels hout maken of dat zij het hout gebruiken als versiering voor in hun huis of tuin. Wilt u weten wat u zoal kunt maken van spoorbiels hout? Eigenlijk alles, maar wij helpen u natuurlijk met advies op maat.