Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Spoorbiels plank kopen

Bent u op zoek naar een houten planken of pilaar voor in uw tuin of huis? Wilt u graag een karakteristieke plank die zeer fraai oogt? Houten planken of palen van oude spoorbielzen zijn dan perfect voor u. De planken hebben al het een en ander meegemaakt en dat is dan ook te zien. Toch zijn de planken helemaal opgeknapt en lijken ze weer als nieuw. Wilt u alles weten over spoorbielzen? In dit artikel leggen we alles uit

WAT IS EEN SPOORBIELS PLANK?

Een spoorbiels is misschien een houtsoort waarbij u niet direct weet wat het is. Toch heeft u er ongetwijfeld al een heleboel gezien in uw leven. Spoorbielzen zijn namelijk de zogeheten ‘dwarsliggers’ onder het treinspoor. Dit hout heeft vele voordelen. Het heeft veel draagkracht, is massief, kan voor veel doelen worden gebruikt en is doorleefd. Het hout heeft namelijk door weer in wind buiten gelegen, is helemaal opgeknapt en klaar voor een tweede leven.

WAAROM EEN SPOORBIELS PLANK KOPEN?

Van spoorbiels planken kunt u de mooiste meubels en versieringen maken. Het hout is sterk en duurzaam en daardoor zeer geschikt voor het maken van tafels, banken, stoelen, kasten en ander meubilair. Wij hebben in ons assortiment afgezaagde boven-, middenstukken en volledige spoorbielzen. De bovenstukken en volledige spoorbielzen zijn voorzien van gaten van de bouten van het treinspoor. Dit geeft een uniek en karakteristiek beeld aan deze producten. De middenstukken bevatten logischerwijs deze bout gaten niet. Wanneer u een volledige spoorbiels wilt kopen kunt u ervoor kiezen om een gezandstraalde of onbehandelde versie wilt kopen. De spoorbielzen zijn 15 centimeter hoog en hebben daardoor een robuuste uitstraling. Dit alles maakt spoorbiels hout perfect voor in uw huis of tuin. Wat u allemaal kan maken van een spoorbiels? Dat vertellen we hieronder.

WAT TE MAKEN VAN SPOORBIELZEN?

Spoorbiels planken of complete spoorbielzen zijn geschikt voor allerlei meubilair. Benieuwd wat er onder andere mogelijk is?

  • Tv-meubel: Wij hebben in ons assortiment televisiemeubels van houten spoorbielzen en kunnen dit op maat voor u maken.
  • Tafels: Tafelbladen van oude spoorbielzen passen perfect in elke huiselijke stijl. Met een houten onderstel stralen deze tafels warmte uit, terwijl een metalen onderstel een industrieel karakter geeft aan de tafel.
  • Banken: Een bank van houten spoorbielzen is perfect voor elke tuin. Het hout is duurzaam, sterk en kan tegen een stootje.
  • Stoelen: Wilt u graag een stevig stoel in uw tuin of huis? Spoorbiels hout is zeer geschikt voor het maken van een krachtige en robuuste stoel.
  • Versiering: Houten stammen zijn een hele leuke manier om uw tuin te versieren. U kunt ze schilderen, aankleden en nog veel meer.

De spoorbiels(planken) die u bij ons kunt kopen kunnen een lengte hebben van wel 260 centimeter. Vraag ons gerust naar de verdere opties en mogelijkheden.