Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Houten tafels met verschillende beschermlagen

Heeft u een houten tafel of wilt u een houten tafel aanschaffen? Wilt u graag zo lang mogelijk genieten van de schoonheid van uw tafel? Het is belangrijk om uw tafel te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe moet dit en wat zijn de verschillende manieren om dit te doen? Dat zullen we u in dit artikel vertellen.

WAAROM EEN HOUTEN TAFEL BESCHERMEN?

Veel mensen zijn dol op houten tafels. Ze stralen namelijk warmte uit en zijn geschikt voor vele gelegenheden. Zowel in huis, op kantoor, in de horeca of op elke andere plek zijn houten tafels perfect. Houten tafels zijn er in allerlei vormen, maten en houtsoorten. Hout is een natuurproduct en moet onderhouden beschermd worden. Doet u dit niet dan loopt u het risico dat het hout gaat scheuren of beschadigen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Maar hoe doet u dat en wat zijn de verschillende mogelijkheden? Dat leggen we hieronder uit.

TAFEL IN DE OLIE

Een tafel voorzien van olie is een zeer goede manier om vlekken en beschadigingen te voorkomen. Wanneer u een tafel bij ons aanschaft bieden wij u de mogelijkheid om de tafel door ons te laten beschermen. Wij behandelen te tafelbladen meerdere malen en zorgen ervoor dat u de eerste jaren geen omkijken naar de olie van uw tafel heeft. Heeft u al een tafel in huis, maar is deze niet voorzien van olie? Wij raden aan om matte blanke lak van het merk Ciranova te bestellen. Dit kan op onze site. Wanneer u uw tafel in de olie zet dient u de tafel eerst te reinigen, te laten drogen, te schuren en vervolgens meerdere malen met olie te behandelen. Schuur met een licht korrelig schuurpapier en ga met liefde om met uw tafel.

LAKKEN

Wilt u een harde beschermlaag over uw tafel? Dat kan natuurlijk ook. Met een laklaag sluit u de tafel volledig af van vocht, vet, vuil of wat dan ook. Lak heeft echter wel een aantal nadelen. De structuur van het hout is namelijk minder zichtbaar en krassen in de laklaag zijn vrijwel niet weg te halen. De charme van een houten tafel verdwijnt een beetje met een laklaag. Maar een goede bescherming is het natuurlijk wel.

ONDERZETTERS, PLACEMATS, TAFELKLEDEN

Heeft u een feestje, komen er (klein)kinderen over de vloer of gaat u eten? Wij raden aan om uw tafel bij dit soort gelegenheden te beschermen met onderzetters, placemats of tafelkleden. Zijn tafelkleden in uw ogen niet zo mooi? U kunt natuurlijk ook kiezen voor een doorzichtig plastieken tafelzeil. Zo ziet iedereen de prachtige tafel en is de tafel beschermd tegen vocht, vuil en andere onwenselijkheden