vetvlekken uit tafel verwijderen

Vetvlekken uit tafel verwijderen

Heeft u een houten tafel en bevat deze tafel enkele (vet)vlekken? Wilt u graag weten hoe u deze vlekken kunt verwijderen? Vetvlekken of andere vlekken zijn onoverkomelijk wanneer u uw tafel regelmatig gebruikt. Natuurlijk is het jammer, maar gelukkig is het altijd nog op te lossen. Hoe? In dit artikel leggen we uit hoe u vlekken uit uw tafel kunt halen.

Preventiemaatregelen

(Vet)vlekken zijn natuurlijk niet altijd te voorkomen. Maar u kunt wel het een en ander ondernemen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vlekken in uw tafel komen. Door een tafelkleed over uw tafel te leggen wanneer u gaat eten, gourmetten, borrelen of bij andere gelegenheden verkleint u de kans op vlekken. Ook onderzetters, viltjes en placemats kunnen vlekken voorkomen. Vind u een tafelkleed niet mooi? Kies dan voor een doorzichtig plastieken variant. Zo ziet u de schoonheid van de tafel en blijft deze mooi.

Vetvlekken uit een houten tafel verwijderen

Wanneer uw tafel vetvlekken heeft opgelopen zijn er een aantal manieren om deze vlekken te verwijderen. De manieren verschillen een beetje per houtsoort. Wij raden het volgende aan:

  • Speciale houtzeep: Voor elke houtsoort is er speciale zeep in omloop. Vraag ons naar de beste zeep voor uw hout.
  • Groene zeep: Met een sopje groene zeep en water kom je vaak al een heel eind. Boen de vlekken met een lichtvochtige doek weg.
  • Azijn: Een goede manier om hout te reinigen is door azijn te gebruiken. Meng water met azijn en boen voorzichtig over de tafel.
  • Afwasmiddel: Verschillende afwasmiddelen zijn geschikt om vetvlekken uit hout te halen.
  • Schoolkrijt: Een ietwat gekke oplossing, maar wel een goeie. Ga met schoolkrijt over de vetvlek en warm de vlek vervolgens op met een föhn. Boen vervolgens met een veger of tandenborstel over de vlek en kijk of de vlek verdwijnt. Deze stappen kan je meermaals herhalen.
  • Schuren: Het schuren van de tafel is ook nog een mogelijkheid. Doe dit niet te vaak, want dan houdt u uiteindelijk geen blad meer over. Schuur eerst met een grof schuurpapier en werk de tafel af met een lichtkorrelige variant.

Waarschuwing

Let op: Ga voorzichtig te werk en probeer altijd eerst een klein gedeelte. Hout kan namelijk nogal onvoorspelbaar reageren. Door eerst op kleine schaal te experimenteren kan je later altijd nog de gehele tafel behandelen. Doet u dit niet dan loopt u de kans dat uw houten tafel blijvend letsel oploopt.

Dyrene Lambregtse
Dyrene Lambregtse
"Helemaal top. Wij zijn heel blij!"
Lees verder
Ontspannen sfeer, mooie houten balken en planken en een geweldige service. Dat alles ook nog eens voor een écht goede prijs vergeleken met andere houthandelaars. Helemaal top, wij zijn heel blij!
Gert Jan Stevens
Gert Jan Stevens
Hele gave producten! Super blij mee.
Lees verder
Wat een super gave producten! Wij zijn heel blij met onze tafel en kast.
Previous
Next
Scroll naar top