Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

20% korting op online bestellingen met code: VOORRAADSALE2024 - geldig van 15 juni t/m 22 juni

Vetvlekken uit houten tafel verwijderen

Heeft u een houten tafel en bevat deze tafel enkele (vet)vlekken? Wilt u graag weten hoe u deze vlekken kunt verwijderen? Vetvlekken of andere vlekken zijn onoverkomelijk wanneer u uw tafel regelmatig gebruikt. Natuurlijk is het jammer, maar gelukkig is het altijd nog op te lossen. Hoe? In dit artikel leggen we uit hoe u vlekken uit uw tafel kunt halen.

PREVENTIEMAATREGELEN

(Vet)vlekken zijn natuurlijk niet altijd te voorkomen. Maar u kunt wel het een en ander ondernemen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vlekken in uw tafel komen. Door een tafelkleed over uw tafel te leggen wanneer u gaat eten, gourmetten, borrelen of bij andere gelegenheden verkleint u de kans op vlekken. Ook onderzetters, viltjes en placemats kunnen vlekken voorkomen. Vind u een tafelkleed niet mooi? Kies dan voor een doorzichtig plastieken variant. Zo ziet u de schoonheid van de tafel en blijft deze mooi.

VETVLEKKEN UIT EEN HOUTEN TAFEL VERWIJDEREN

Wanneer uw tafel vetvlekken heeft opgelopen zijn er een aantal manieren om deze vlekken te verwijderen. De manieren verschillen een beetje per houtsoort. Wij raden het volgende aan:

  • Speciale houtzeep: Voor elke houtsoort is er speciale zeep in omloop. Vraag ons naar de beste zeep voor uw hout.
  • Groene zeep: Met een sopje groene zeep en water kom je vaak al een heel eind. Boen de vlekken met een lichtvochtige doek weg.
  • Azijn: Een goede manier om hout te reinigen is door azijn te gebruiken. Meng water met azijn en boen voorzichtig over de tafel.
  • Afwasmiddel: Verschillende afwasmiddelen zijn geschikt om vetvlekken uit hout te halen.
  • Schoolkrijt: Een ietwat gekke oplossing, maar wel een goeie. Ga met schoolkrijt over de vetvlek en warm de vlek vervolgens op met een föhn. Boen vervolgens met een veger of tandenborstel over de vlek en kijk of de vlek verdwijnt. Deze stappen kan je meermaals herhalen.
  • Schuren: Het schuren van de tafel is ook nog een mogelijkheid. Doe dit niet te vaak, want dan houdt u uiteindelijk geen blad meer over. Schuur eerst met een grof schuurpapier en werk de tafel af met een lichtkorrelige variant.

WAARSCHUWING

Let op: Ga voorzichtig te werk en probeer altijd eerst een klein gedeelte. Hout kan namelijk nogal onvoorspelbaar reageren. Door eerst op kleine schaal te experimenteren kan je later altijd nog de gehele tafel behandelen. Doet u dit niet dan loopt u de kans dat uw houten tafel blijvend letsel oploopt.