Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Onderhoud eiken tafelblad

Heeft u een eiken tafelblad? Of wilt u graag een tafel met een eiken tafelblad aanschaffen? In beide gevallen is het goed om te weten wat voor onderhoudswerkzaamheden u aan uw tafel heeft. Dit onderhoud is noodzakelijk voor het behouden van de goede conditie waarin uw tafel wordt geleverd. In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten over het tafelonderhoud.

WAAROM MOET IK MIJN EIKEN TAFELBLAD ONDERHOUDEN?

Wanneer u een eiken tafelblad heeft voor uw woon-, eet- of andere kamer dan wilt u natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de hoge kwaliteit. Door de tafel goed te onderhouden en een aantal voorzorgmaatregelingen te nemen waarborgt u deze kwaliteit voor een lange periode. Zo zorgt u ervoor dat uw planken niet gaan scheuren of andere beschadigingen oplopen. Gelukkig staat een eiken tafelblad bekend om zijn hardheid en kan hij wel tegen een stootje. Het onderhoud aan een eiken tafelblad is dan ook niet veel, maar wel noodzakelijk.

Uw tafelblad is door ons al voorzien van bescherming in de vorm van olie. De olie die wij gebruiken is van het merk Ciranova. Op onze site kunt u deze beschermolie vinden en bestellen voor uw onderhoudswerkzaamheden.

PREVENTIEF ONDERHOUD

De meeste werkzaamheden aan het onderhoud van uw tafelblad zijn preventief. Dit betekent dat u voorzichtig moet zijn met een aantal zaken. Zet dan ook nooit hete pannen rechtstreeks op de tafel en plaats onderzetters of viltjes onder koffiekopjes, wijnglazen, bierflesjes en andere glazen waar vloeistoffen in zitten. Valt er onverhoopt toch een koffie- of wijndruppel op uw tafel? Onderneem dan snel actie en neem verwijder de vlek direct. Doe dit door eerst keukenpapier te deppen en vervolgens een natte doek over de vlek te halen. Zo voorkomt u dat de vlek intrekt en u deze later moet wegschuren.

Een andere preventieve maatregel is het goed in de gaten houden van de luchtvochtigheid. Door ervoor te zorgen dat de tafel niet te weinig lucht of juist teveel vocht krijgt en niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen voorkomt u dat de planken gaan scheuren.

GROTE BEURT; EEN EIKENBLAD ALS NIEUW

Wanneer uw tafel toch enkele gebruikssporen bevat kunt u ervoor zorgen dat uw tafel weer als nieuw oogt. Dit doet u door het eiken tafelblad grondig te schuren totdat alle vlekken verdwenen zijn. Wanneer dit gedaan is schuur u de tafel nog eens af tot een fijn geheel en lakt u de tafel met een eventueel gekleurde olie af. Deze olie kunt u op onze site bestellen. Wij adviseren u graag wanneer u vragen heeft over het uitvoeren van een grote beurt.