Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Voordelen van een ronde tafel

Bent u op zoek naar een nieuwe tafel voor in uw huis of bedrijf? Overweegt u om een ronde tafel aan te schaffen? Een ronde tafel kan gemaakt worden van allerlei soorten hout en heeft vele voordelen. Wilt u weten waarom een ronde tafel geschikt kan zijn voor uw woning, horecagelegenheid, kantoorpand of andere plek? In dit artikel leggen we het uit.

VERSCHILLENDE MATERIALEN VOOR EEN RONDE TAFEL

Wij maken tafels is alle vormen en maten. Ook ronde tafels zijn voor ons dus geen probleem. Wij gebruiken de volgende houtsoorten om prachtige tafels te maken:

  • EikenhoutWij hebben verschillende soorten eikenhout. Denk aan nieuw, oud, geborsteld, thermisch en ruig eikenhout. Alle soorten hebben hun eigen charme en karakteristieke uitstraling.
  • Boomstamtafel: Omdat elke boomstam uniek is, is ook elke boomstamtafel uniek. De boomstamtafels van ons kunnen een- en tweedelig gemaakt worden. Dit houdt in dat de opties qua formaat zeer breed zijn.
  • Populieren boomstamtafels: Ook van populieren boomstamtafels kunnen ronde tafels gemaakt worden. Deze tafels ogen net wat anders dan andere boomstamtafel en zijn wat spontaner. Zo is een populieren boomstamtafel niet perfect rond, maar heeft het kleine inkepingen. Dit oogt zeer leuk.
  • Spoorbielzen: De ‘dwarsliggers’ die jarenlang onder het treinspoor hebben gelegen en inmiddels vervangen zijn knappen wij volledig op. Van dit hout maken wij prachtige tafelbladen voor alle formaten.
  • Grenen wagonplanken: Het hout dat wij gebruiken voor tafelbladen van grenen wagonplanken heeft jarenlang als vloer in goederenwagons gediend. De planken bevatten in sommige gevallen nog enkele verfresten van hun vorige gebruiksdoel.

VOORDELEN RONDE TAFEL

Aan een ronde tafel zitten vele voordelen. Wij sommen er een aantal op:

  • Een ronde tafel is perfect voor het voeren van gezellige gesprekken/vergaderingen/diners en andere gelegenheden.
  • Een ronde tafel heeft geen scherpe hoeken waar u of uw kind tegen aan kan knallen met alle gevolgen van dien.
  • Een ronde tafel geeft een andere dimensie aan een ruimte die verder geen organische vormen bevat.
  • Een ronde tafel is een voorbeeld van efficiënt ruimtegebruik.

RONDE TAFEL OP MAAT

Wij kunnen ronde tafels volledig op maat maken. Wilt u dus een kleine, grote of misschien een ovale tafel? Voor ons is het allemaal geen probleem. Bespreek uw bevindingen en ideeën met ons en in goed overleg komen we ongetwijfeld tot een perfecte tafel voor uw woning, horecagelegenheid, kantoorpand of andere locatie.

ONDERSTEL VOOR EEN RONDE TAFEL

Een ronde tafel heeft over het algemeen een onderstel in het midden. Dit hoeft natuurlijk niet, maar is in de praktijk wel het meest logisch. Het onderstel in het midden neemt doorgaans wat ruimte in beslag omdat de tafel stevig zal moeten staan. Bij een grote tafel heeft u hier geen last van, maar hoe kleiner de tafel hoe meer het onderstel in de weg kan zitten. Bespreek dit met ons en wij zullen zoeken naar de perfecte oplossing voor uw tafel. Een oplossing kan bijvoorbeeld zijn om de tafelpoot te plaatsen op een stevige, dunne plaat.

RONDE TAFEL AANSCHAFFEN

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een ronde tafel? Wilt u graag een ronde tafel aanschaffen of meer informatie ontvangen? Wij helpen u graag met advies op maat. Neem gerust eens contact met ons op.