houten tafel buiten staan

Kan mijn houten tafel buiten staan?

Heeft u een houten tafel of bent u van plan om een houten tafel aan te schaffen? Bent u benieuwd of een houten tafel ook buiten kan staan? Hout is een natuurproduct dat kan scheuren bij een hoge luchtvochtigheid. Dit betekent dat een tafel die buiten staat beschermd zal moeten worden om. Bent u benieuwd hoe dit moet? In dit artikel leggen we het haarfijn uit.

Waarom een houten tafel beschermen?

Heeft u een houten tafel die al jaren binnen staat en wilt u deze nu buiten plaatsen? De kans is groot dat het hout is uitgedroogd, maar ineens weer vol in werking zal gaan. Dit betekent dat de tafel zal veranderen. Daarnaast kan de tafel vanwege de hoge luchtvochtigheid van buiten op den duur gaat scheuren. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Doet u dat niet dan loopt u het risico dat de tafel snel aan het einde van zijn leven kan zijn. Door de tafel te beschermen is dit risico minimaal. Maar hoe bescherm je een tafel? Dat leggen we hieronder uit.

Hoe bescherm je een houten tafel?

De meeste producten om hout te beschermen, zoals olie, zijn voor vrijwel alle houtsoorten geschikt. Door de tafel schoon te maken, te schuren en in fases in de olie te zetten zorgt u ervoor dat de tafel tegen veel vormen van vuil en vocht beschermd is. Na het aanbrengen van de olie dient u de tafel grondig af te boenen. Controleer voordat u olie gebruikt of uw olie ook een UV-bescherming biedt. Dit zal verkleuring tegengaan. De olie die wij aanbieden is matte blanke lak van het merk Ciranova en voldoet aan alle vereisten voor het beschermen van de tafel. Deze olie is op onze site te bestellen.

Kan ik de tafel ook afdekken?

Afdekken lijkt te helpen tegen vocht en plotselinge temperatuurschommelingen, maar werkt niet helemaal. Het vocht zal namelijk onder het afdekvlies kruipen waardoor uw tafel niet voldoende beschermd zal zijn. Een afdekvlies kan dus geen kwaad, maar levert niet het gewenste resultaat op.

Wij raden aan om uw tafel sowieso te voorzien van olie en eventueel te bedekken met een afdekvlies.

Dyrene Lambregtse
Dyrene Lambregtse
"Helemaal top. Wij zijn heel blij!"
Lees verder
Ontspannen sfeer, mooie houten balken en planken en een geweldige service. Dat alles ook nog eens voor een écht goede prijs vergeleken met andere houthandelaars. Helemaal top, wij zijn heel blij!
Gert Jan Stevens
Gert Jan Stevens
Hele gave producten! Super blij mee.
Lees verder
Wat een super gave producten! Wij zijn heel blij met onze tafel en kast.
Previous
Next
Scroll naar top