Snelle levertijden
Showroom/werkplaats in Werkendam
Duurzaamheid voorop
Bezorgen en monteren aan huis
Handgemaakt en maatwerk

Vaak gezocht

Kom langs in de showroom

Maak simpel een afspraak en kom onze producten in de showroom bekijken.
Afspraak maken
Bel ons
+31(0)183511930
Ma t/m vr 8.00 - 17.00
Za 9.00 - 13.00
Mail ons
info@woodfarm.nl
Adresgegevens
Steurgat 3-1
4251 NG Werkendam

Welkom

+

Industrieel en landelijke meubels

Bent u van plan om uw woon- of leefkamer te voorzien van een nieuwe stijl? Wilt u graag een combinatie van industriële en landelijke meubels in uw nieuwe inrichting? Er zijn vele inrichtingsstijlen te bedenken. Het leuke is om deze stijlen deels met elkaar te combineren. Industriële en landelijke meubels zijn tegenwoordig helemaal ‘in’ en ook nog eens eenvoudig te combineren. Wilt u alles weten over onze industriële en landelijke meubels? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

WAT IS EEN LANDELIJKE STIJL?

Een landelijke stijl is één van de populairste inrichtingsstijlen die we in Nederland zien. Deze inrichting straalt een bepaalde warmte en rust uit waarbij wij Nederlanders ons prettig lijken te voelen. In een landelijke stijl wordt gebruik gemaakt van houten meubels. Hoe donkerder het hout hoe meer warmte het uitstraalt. Verder is een landelijke stijl vrij sober. De tafels die passen in een landelijke stijl zijn ruw of opgeschuurd. De stoelen rondom de tafels worden bekleed met rustieke stoffen die de tafel een mooi karakter geven.

WAT IS EEN INDUSTRIËLE STIJL?

Een industriële inrichting is helemaal van deze tijd. Op steeds meer plekken zien we een industrieel ingerichte ruimte. In een industriële inrichting vinden we ook ruwe materialen terug. Een ruimte die industrieel is aangekleed heeft verschillende voorwerpen met metalen of stalen elementen. In tegenstelling tot een landelijke stijl straalt een industriële stijl dus een bepaalde koelheid uit. Rust vinden we in beide stijlen terug. Hierdoor zijn deze stijlen goed te combineren.

COMBINATIE VAN INDUSTRIEEL EN LANDELIJK

Beide inrichtingsstijlen zijn dus verschillend, maar bepaalde overeenkomsten zijn er wel degelijk te vinden. Wij maken tafels en verschillende andere meubels waarbij de combinatie tussen deze twee stijlen eenvoudig te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan een tafel van eikenhout die fraai is opgeschuurd en is voorzien van stoelen met een rustieke stof. Door deze tafel aan de onderkant te voorzien van een metalen onderstel krijgt de tafel naast het landelijke karakter ook een industriële look. Naast dit voorbeeld zijn er nog allerlei andere manieren om een combinatie tussen industrieel en landelijke te maken. Wat te denken van een industrieel tv-meubel van spoorbielshout in combinatie met een rustieke bank met ronde vormen. Alles is dus mogelijk, vraag ons gerust naar advies op maat. Tip: Neem foto’s van uw woonkamer mee en vraag ons naar een bijpassend meubel dat gecombineerd kan worden.

ONDERSTEL KEUZE: INDUSTRIEEL OF LANDELIJK

Wanneer u een tafel aanschaft is de keuze voor het onderstel erg belangrijk voor het karakter van uw tafel. Een houten tafelblad met metalen onderstel krijgt namelijk een industrieel karakter. Met een houten onderstel wordt de tafel juist volledig landelijk. Wij hebben houten en metalen onderstellen in ons assortiment. Deze onderstellen zijn er in allerlei vormen. Zo hebben wij X-, A-, H-, U-, N- en nog een aantal ander vormige onderstellen in ons assortiment. Raadpleeg onze website voor een voorbeeld van alle onderstelvarianten.